Samsung buzdolabı buzluk eriyip tekrar donuyor

kadirkkkk

Üye
Katılım
2 May 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba,

Samsung no-frost buzdolabımızın buzluğu yeterince soğutmuyor. Geçtiğimiz gün fişini çekip 36 saat kadar beklettik. Aşağıya inen su kanalını bisiklet fren teli yardımı ile açmaya çalıştık. Buzluk kısmındaki tüm buzların eriğinden emin olmak için birkaç defa ılık-sıcak su döktük buzluk kısmından ve alttaki hazneye indikten sonra hazneyi temizledik.
Şu an termometre ile buzluğun sıcaklığını ölçüyorum. Bazen -17 dereceyi görüyorum. bazen ise -4 dereceye kadar ısınıyor. ben -14 ile -18 arasında gidip gelmesini beklerdim. Sizce sorun ne olabilir?
 
No frost buzdolabı evaparatörü buz tutuyor ise termal röle,rezistans ve ntc sensörleri kontrol edin.(Avometre ile ölçüm)Defrost zamanına denk gelmiş iseniz iç sıcaklık artar.Sağlıklı soğutma yok ise fanı kontrol etmeyi de ihmal etmeyin.Eğer kütle halinde buz var ise motor ve gaz sıkıntısı yoktur;aksi halde gaz azalmıştır.
 
Fanı kontrol ettim, çalışıyor. Buzluğun alt kısmında, köpüğün arasında kütle halinde buz vardı, evaparatörü ise çözdürmeden önce kontrol etmemiştim. Buzdolabını çözdürüp alt kısımdaki buzların tümünü erittik. Ardından arka köpüğü de söküp buzluğun içini saç kurutma ile kuruttuk.
Defrost zamanına gelmiş olsak bile -4 derece sıcaklık buzluk için çok fazla değil mi?
(Dediğiniz kontrollerin nasıl yapıldığını youtube'dan bulup uygulamaya çalışacağım, teşekkürler )
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,962
Son üye
Emrullah t

Yeni konular

Geri
Üst