Buat'sız elektrik tesisatı çekilmesinin avantajları?

Her buatsiz tesisat akilli ev anlamina gelmiyor 13senedir yapiyorum bu isi buatsiz sistem de kablo boru fazla giiyor maliyet artar pano büyük seçilir herşey linyeler adp ye gelir priz in kablosu yanarsa değişmesi yok kiricaksin duvarı

Buat li sistemi hicbiswye değişmem kablo yansın çek deyistir sortiyi linyeyi de

Bu konuda herşey söylenir ama buat li tesisat dan vazgeçmem
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sigorta otomatlaRIN ,kaliteli işçilik ve malzemenin olduğu bir yerde kablo yanmamalı ...
 
Peki 2 katlı ,100 metre kare bir tabana oturan müstakil bir ev yaptırmak istesem hangisini tavsiye edersiniz?
Buat'lı mı? Buat'sız mı yoksa başka bir şey mi?
 
bir arızada duvar veya tabanı kazdırmak istemiyorsan buatlı
 
Kendim evim olsa bir tane buat kullanmam her priz ve aydınlatmayı ayrı çekerim. Helojen free kablo kullanırım Her priz hattına 25a 30ma kaçak takarım aydınlatma için ayrı anlayacak olursan maliyetten hayatta kaçmazdım 120 metre kare daire son yaptığımda 16 sigorta ile bitirdim buat yok istediğim kabloyuda değişirim iş ustalıkta anlayacak olursanız.
 
hocam işten anlayan için olay öyle ama iş müşteriye gelince güvenlikten çok maliyet ön plana çıkıyor dolayısıyla koruması yetersizkz tesisatlar yapılıyor
 
Merhaba

Kalite : Kablo eki olmayan tesisat .
Her ek bir arıza nedeni değilmidir ?
Buatsız deyin , derin kaliteli uygun buat yapın uygun şekilde kapatın yeri belli olsun yeter . ( kabloda ek olmasın yeter )
Her linye için kullanılacak ürüne göre uygun amper , nötr fazlı kalite siğorta vs gibi diğer kalite malzemeler .
İşte kalite budur .
Yanmaz kalite kabloyu da eksik etmemek gerekli .
Pahalı diyeceksiniz ama daireler de pahalı bir çekirdek parası az kar etsinler .

Buatlı olsun düzgün tesisat olsun yeter .
Aydınlatma ve priz birleşik linye , uygun olmayan kablo vs gibi işler var .
Kim uyuyor normlara . % 3 diyelim . % 97 blidiğini okuyor .
% 97 içinde de sınıf sınıf kötü , kötünün az iyisi , kötünün ortası , kötünün iyisi , orta sınıfları vs gibi böyle gidiyor .

Kolay Gelsin .
 
Son düzenleme:
Buatsız sistem yaptırmak için herşey den önce maddi imkan çok olacak. Her linye demiyelim her sorti panoya ayrı ayrı çekilmek zorunda. Maliyetten kaçanlar prizden prize atlama yaparak işi yaptıklarını sanıyorlar. Bir prizin bozulması o priz üzerindeki tüm prizlerin iptal olmasını sağlıyor. Çekilen tesisat borulama sisteminde de maliyetten kaçıldığı için ileriye dönük başlı başına bir sorun teşkil etmektedir. Linye diye birşey ortada kalmıyor.
 
Selam..

Buatlı buatsız diye ikiye ayırmak biraz karışıklık vermiş gibi olaya. Üçe ayırmak daha açıklayıcı olur gibi.

Yani;
Buatlı diye tabir ettiğimiz, eskiden ve hala şimdilerde de kullanılan sistem.

Buatsız ise mantığı buatlı gibi, sadece bağlantıları derin kasa içinde yapıyorsun. (Aydınlatma linyesinin panodan buata değil de panodan anahtar kasasına geldiğini düşünelim. Yan oda aydınlatma linyesi içinde buattan buata atlama yerine anahtar kasasından anahtar kasasına atlama olacak şekilde çekilir) (Paralel bağlantı yapıldıkları sürece, sonraki hatlara sıkıntı vermeyecektir. Aynı buatlı sistem gibi)

Bazı arkadaşlarında buatsız olarak tabir etmeye çalıştığı ise mobil sistem. (Her oda aydınlatması için panodan anahtar kasasına hat çekilmesi)

Bu üç sistemde günümüzde kullanılmakta. Ucuz olan buatlı ve buatsız (Fiyatları birbirine çok yakındır), pahalı olan mobil sistem (Bir çok konuda artısı ve güvenliği olan sistem).

NOT: Elektrik tesisatlarında buatlı, buatsız ve mobil diye sistem isimleri yoktur. Adreslemek ve açıklamak adına halk arasında kullanılan tabirlerdir. Bende dahil.

Umarım açıklayıcı olmuştur.
İyi çalışmalar..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst