Buat'sız elektrik tesisatı çekilmesinin avantajları?

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
slmlar.. artık yeni sistemlerde buatsız elektrik tesisatı yapmanın daha dogru olacagı konusuluyor... Buatsız priz yada aydınlatma tesisatı nasıl yapılır ve ne avantajı olabilir? Daha once bu sistemi kullanan var mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
nasıl yapıyorlarmış bilmiyorum. her linye için boru atıp kablo mu çekiyorlar. her priz ve anahtar için ayrı ayrı borulamamı yapacaklar?
 
Merhabalar,
Almancı bir arkadaştan duyduğuma göre Almanya da boruyla uğraşmıyorlar. Antigron kabloyu direk kazdıkları kanala gömüyorlar. Dağıtım panosu biraz büyük seçip tüm kabloları panoya topluyorlarmış. Almanlar zengin tabi.
Kolay gelsin.
 
bizde borular geniş seçilse ertesi gün kablolar çalınır. ayrıca buatsız tesisat bütün sortilerin tali panodan yekpare olarak gelmesi demektir. bu da ek maliyet olarak göze çarpar.
 
Geçen emlak konutun işinde çalışan müteahhit buatsız yapıyorduk dedi ben de değişik bir sistem falan sandım meğerse prizden prize atlama yapılıyormuş ve buna da müsade ediliyor senin bahsettiğin o sistem olmasında.
 
buat olmadan olmaz prizde kablo yansa değişimi da zor olur...
 
akıllı eve dönüştürebilmek için olabilir buatlı tesisatlarda akıllı ev yapılamıyor pr sanırsam
 
Buatsız sistemlerde en iyi yanı buat bağlama derdinde yok. Ve birde tesisatı yaparken tavan borusunu atacağın zaman projeye göre atarsam anahtar ve linye sortisini dağıtım panosundan ayrı atarsam bu senin için bir kolaylık olur zaten birçok künye direk çekiliyor ortalama buatsiz olarak 6 senede 400 daire lik bir isciligimiz var ve montajida kolaydır akıllı eve dönüştürmeye ise audio yeni sistemini deneyin kolaylık olur inşallah yoksa diğer sistem çok maliyetli zamanında şirket içine yapıldı ortalama 90 mt kare ve 10000 euroluk bir sistem kuruldu .


Sent from my HTC Desire 820 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,825
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst