Bu direncin değeri kaç ohm dur?

arıza tespit konusunda pek iyi değilim, mosfet diyot kondansatör nasıl ölçülür bilemiyorum, belki bi ara araştırıp öğrenip ölçmeyi denerim, şuan usb bağladım öyle kullanıyoum...
 
makine hala çok iyi traş ediyor, bende içeri 2 adet nikel pil koyup usb den şarjlı hale getirmeyi planlıyorum, bu iş için içeri bir nikel pil şarj ünitesi koymam gerek, piller şarj olunca şarj kesilmeli ve ışık yanmalı vs... yani 2 adet seri bağlı nikel pile yaklaşık 3 voltluk bir şarj ünitesi devresi... bu tür bir devreyi nerede bulurum?
 
sonunda şöyle birşey yaptım, elimde mini helikopter için usb den şarj aleti vardıi bunu makinenin içine gömdüm, çıkışa 600ma lık bir adet lipo pil bağladım, makinanın girişne de mikro usb giriş ucu bağladım, dün 2-3 saat kadar uğraştım bu iş için ama çok iyi oldu, şimdi usb den şarj olup kablosuz kullanabiliyorum.
 
sonunda şöyle birşey yaptım, elimde mini helikopter için usb den şarj aleti vardıi bunu makinenin içine gömdüm, çıkışa 600ma lık bir adet lipo pil bağladım, makinanın girişne de mikro usb giriş ucu bağladım, dün 2-3 saat kadar uğraştım bu iş için ama çok iyi oldu, şimdi usb den şarj olup kablosuz kullanabiliyorum.

İşte çözüm budur elinize saglık
 
Arkadaşlar, korkarım yine başa döndük, sisteme lipo pil düşük akım koruma eklemeyi unutmuşum, bildiğiniz gibi lipo piller çok hassas, 2,8volt altına düşerlerse bozuluyorlar, bende çıkışa düşük akım koruma devresi bağlıyayım derken hernasıl olduysa kısadevre yaptım ve şarj ünitesi yandı, zaten ortalık kablo karmaşası nedeniyle bayağı karışık, çalışmak da zorlaşmıştı, bende tekrardan usb kablolu moda çavirdim, elimde bir lio şarj ünitesi va ama ben asıl iki mesaj üstte belirttiğim 3volt nimh pil ile çalışmasını istiyorum, lipo işi biraz tehlikeli biliyorsunuz, kısadevre durumda pilin patlama yanma ihtimali var, bu sebeple nikel pil daha güvenli geliyor bana,

şimdi bana lazım olan, sadece 3volt luk nimh pil şarj kesme devresi, piller tam şarj olunca şarjı kesecek olan bir devre... aslında şuan makinedeki çıkış 3,3v 800 ma veriyor, piller de 2200 ma, bu durumda piller yaklaşık 3 saatte tam dolar ve bu şekilde saat tutarak şarj olayını haledebilirim ancak yapmışken tam yapayım herşey otomatik olsun diyorum, böyle bir devre nereden bulunur? yada nasıl yapılır? piyasada satılan oyuncakların makinelerin içinden de söküp takabilriz belki, varmı böyle bildiğiniz şeyler?
 
Son düzenleme:
ŞArjlı piller dediğin nikeller 1,2v verir ikisi 2.4 eder 3v vermez ki, motor dönsün dersen youtup vidyolarından şarj makinelerini parçalayıp devre analizleri yapanlara (bigclivedotcom öneririm) göz at usbli tipler var, usb li 2li şarş cihazı alıp onu sığdırmaya da bakabilirsin.
 
Abi niye uğraşıyorsun ?

Traş makinasının orjinal şarj devresini al eline sigorta attırdığına göre giriş kışmı kısa devre.

Girişte ,

4 diyot
2 kapasitör
1 mosfet var.

Ölç yada bilmiyorsan elektronikten anlayan birine ölçtür arızalı olanı tesbit edip değiştir.
 
3 volt değerini misal olarak verdim sonuçta 2 adet nikel pil için şarj devresi olacak, eski devreyi tamir edemem küçük transformatöre varana kadar çoğu yerinde arıza var sanıyorum çünkü ilk başta direnci değiştirdikten sonra 220 volta bağlayınca bayağı kıvılcım çıkıp yanıklar oluşmuştu... aliexpes de usb den 2 adet nikel pil şarj cihazı var ama bu tip şarj cihazları her piliş ayrı ayrı şarj ediyor, iki pili seri bağlı gibi şarj etmiyor... mesela şu, fiyatı da bayağı ucuz.. kampanyadaymış, lazım olan kaçırmasın... https://www.aliexpress.com/item/PRO...32743981306.html?spm=2114.13010608.0.0.BlLFCv
 
68k %10 renk kalınlığı son kısımda kalın boyanarak belirtilmiş
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,828
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst