Bosch Bulaşık Makinesi Su Akıtıyor

Katılım
12 Nis 2017
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
32
Geçen gün sivic problemi için yazmıştım değiştirdik çalışıyordu. Bu sefer de su akıtma problemi var. Büyük ihtimalle daha önce de bu problem yüzünden sivic yandı. Makine çalışırken içinde su birikiyor ve yanlardan akmaya başlıyor. Makine içindeki filtreyi temizledim. Makineyi reset atınca içindeki suyu boşaltıyor giderde de problem yok. Problem ne olabilir?
e86a574e91c7d167c82f600b3b9e93fd.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kapaktaki contanın durumu nedir? Model de belirt bakımcı servisçi arkadaşlar buna göre cevap verecektir.
 
Görünen alanda modeli yazmıyor. Conta biraz eski ama daha bu zamana kadar damla sızdırmadı.
 
Kapağı çekince sağ tarafta ledlerin hizasında etiket olacaktı yanılmıyorsam.
 
Merhaba. Makinanın içinde kirli su sürekli resetlenerek çıkıyorsa bu yıkama programının kendi pic yazılımıyla ilgili bir sorunla ilgili olabilir, ancak ara sıra ve bu tesadüfi oluyorsa karttaki su tahliye pompası rölesinin bacak bağlantılarındaki soğuk lehim veya röle kontaklarından (Bu rölenin kendisinden, yani iç kontaklarından kaynaklı) olabilir. Bu röle değişirse veya lehimeri yenilenirse bu türden bir arızada, tahliye pompasındaki bu kesiklik de düzelmiş olur.

Sadece makina gövdesi-dış kapak contasının su kaçırması şeklinde arızayı tek taraflı düşünürsek conta kaynaklı sorundaki çözümde şu kontrolü kendiniz yapın. Contayı kapak tam 90 derecede açıkken, makinanın en altında, sağ ve sol kenarlarında, üçgen şekilli fitil çekme uçlarından çekip çekerek çıkardıktan sonra (Açma kapağı altındaki değildir,ama eğilip onda da ayrıca gözle görülür bir hasar varmıdır veya kapaktaki özel yerinden çıkmış mıdır diye bir bakın) ) conta yüzeyinde (Contanın altındaki emaye boyalı metal gövdede çürüme, aşınma, delinme,vb. olumsuzluklar) bazı kopmalar olup olmadığını gözle takip ederek iyice araştırın. (Bizim 2000 model 4 programlı elektro-mekanik programlı Bosch modelinde conta bu şekilde yekpare olarak kolayca yerinden sıyrılıp çıkıyor)

Bu conta (fitil) kopuksa veya hasarlıysa eğer Bosch yedek parça bayiinden orijinal olan yenisini satın alıp onunla değiştirin. Ancak yanlardan suyun sızmasının asıl ebebi sadece bu nedenden, başka sıkıntı kaynaklı (Kirli suyun bazen tahliye edilemeyip içerde fazla birikmesi veya pompa nedenli hiç atılamaması gibi) değilse eğer. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
kazan tabanı plastik modelse işin zor..ki bu modellerin çoğuda plastik..

belli bir zamandan sonra plastik sıcaktan esneyip yamuluyor vede su kaçırıyor...

ya da üst veya alt pervanede sorun vardır...
 
Yorumlar için çok teşekkür ederim. Dediğiniz yerlere baktım kopukluk yoktu. Sonra tekrar açtığımda sorun çıkmadı.
 
Selamlar mehmet Akça kardeşim bosh bulaşık makinesi Seninki yle aynı model arızaları sırasıyla aynı svic yandi swicc bizde değiştirdik 2 yıkama falan yaptık makina alttan biyerden şu kaçırıp yine swic devreyi kapatıp surekli tahliye pompasjni çalıştırıyor.şu kaçağı nerden kaynaklanıyor acaba çözüm varmı
 
SGS23E02EU/05
bosh bulaşık makinesi alt taraftan su akitmadan dolayi şamandra swic yanmış yenisini taktik 2 yıkama sonra alt saci şu dolmuş makinayi arkaya yatırıp suyu boşaltım çalıştı fakat su akıntı devam ettiği için tekrar swic yakar diye fişini çektim.şu akıntısı nereden olabilir.su on kapakta değil alt saca doluyor swic devreyi kapatıp surekli tahliye motoru çalışıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst