Bms + Pil = bilemedim

Kurt_Kurt

Usta Üye
IMG_3797.webp
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar//sabahlar, bir müşterim bana bıraktı bunu; sıfır almış ama işine yaramıyor.

Bu pil nasıl şarj edilir?
Tp4056 ile şarj olur mu?
Bunu kutulayıp (3d printerdan kutu yapıp) led fener + powerbank gibi birşey yapmak istiyorum.

Bana ilkokul seviyesinde anlatabilirseniz müteşekkir olurum 🙏

güzel kandaşım, dikkatli bakarsan kendi bms kartı üzerinde zaten, bas 5 volt telefon şarjı olsun gitsin. powerbank yapacaksan da type c harici olarak giriş soketini kutuya monte et. led fener içinse 5 voltta çalışan uygun modül bak. benim bilgim bu kadar.

Lityum polimer pildir.
Tp4056 modül ile kullanırsınız.
Her yerde kullanırsınız.
Radyo, fener, powerbank vs.vs...
Çok pil tüketen bazı ölçü aletlerinde bunlardan kullanıyorum. MT3608 dc-dc converter ile DC 9v5 yükseltip kullanıyorum.

Son düzenleme:
Pilin üzerinde paskomya ustanın dediği gibi bir bms kart gözüküyor fakat bu bms kart muhtemelen sadece pili korumak için kullanılıyordur, şarj kontrolü için değildir. Şarj kontrolü için Tp4056 kullanılabilirsiniz ama bu modülle pilin tam şarj olması uzun zaman alır. TP5100 modülde kullanabilirsiniz bu modülle hem şarj zamanını düşürmüş olursunuz hem de modülün giriş gerilim esnekliği daha iyi. 5-9-12V elinizde hangi adaptör varsa doğrudan modüle bağlayıp pili şarj edebilirsiniz.

Elimde 3-4 tane tp4056 modül var, işe yarasınlar işte :) yavaş şarj olması önemli değil. Bir şey kafamı kurcalıyor, bms varken tp4056 ile şarj etmek sorun çıkarmasın kafi benim için.

Çok sağolun cevaplar için 🙏

Son düzenleme:
Elimde 3-4 tane tp4056 modül var, işe yarasınlar işte :) yavaş şarj olması önemli değil. Bşr şey kafamı kurcalıyor, bms varken tp4056 ile şarj etmek sorun çıkarmasın kafi benim için.

Çok sağolun cevaplar için 🙏

Çıkartmaz. Sadece yavaş şarj olur.

Bir powerbank kartı alırsanız onunla da şarj edebilirsiniz. Güzel olur.

Foto pil , 9V pil içine + diğer malz konacak durumda olsaydı .

Etkileşim için çekilen, görüntüde muhteşem ancak uygulamada tamamen masraf ve kaynak israfı olduğu ortaya çıkan projeler.
O yükseltme devresi boş halinde bile enerji kullanmaya devam eder. Elektronik elemanların masrafı başka bir konu. Cihazın elektriğini kesmek için anahtar koyulması lazım. Korumalı tp4056 kullanılmalı yoksa yükseltici pili sömürerek bitirir. Evde yapılabilecek bir şey değil fakat bir elektronikçiyseniz yapılır, ancak o kişiye de pil kutusunu kullanma fikrini verir bu kadar... Gerisini zaten biliyordur.
20-50tl tutarında şeyler için 100-150tl kargo ücreti ödeniyor. Bir de böyle şeyleri yaparken tek seferde olmuyor. Keşke olsa. Fabrika hata yapmaz ama insan yapar. Elinizde bol yedek parça olmalı.

Pile gelirsem güzel bir pil. Bana şu an lazım. Selfie ışığı için çok iyi olurdu. Şarjlı mobil süpürge için olur. Bt kulaklık, mini vantilatör yapımı... pil her türlü ve her şeye işe yarar. Buraya sayfa sayfa yazmaya gerek yok sanırım.
Çıkışından alınacak voltajla (tp4056 maksiumum 2-2.5 amper verir) her türlü cihazda kullanılır. Powerbank satın almak daha mantıklı.
Bu arada yorumumu kişisel anlamazsanız sevinirim.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,233
Son üye
JacobRice

Yeni konular

Geri