Bir Sürücü ile farklı güçlerde motorları sürebilir miyim?

cetanak

Üye
Katılım
1 Tem 2022
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba, işletmemizde ürettiğimiz makinaları test etmek için bir test alanı oluşturuyoruz. 0.18kW ile 200 kW arasındaki motorları farklı farklı makinalarda kullanıyoruz. Tek bir start panosu yapmak istiyoruz. 630A busbar sistemine bağlayıp çalıştıracağız. Motorların hepsi trifaze. Her bir motor için ayrı inverter mi kullanmak gerekli? Sınıflandırıp (örneğin 0.18kW ile 5kW aralığındakiler) kumanda devresi kurup tek bir pano içerisinden çalıştırmamız mümkün mü?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Büyük güçlü sürücüler belli bir değerin altındaki motorları süremiyor maalesef. Alacağınız sürücünün teknik verilerine bakmalısınız ancak 5 kw'lık bir sürücünün 0,18 kw'lık bir motoru sürebileceğini düşünüyorum. Sadece motor parametreleri girilerek bu iş yapılabilir.
 
Mesela; 5 kw. süeücü çıkında, 0.18, 1.5, 2.2 , 4. kw. gibi motoralrı koruyacak, motor koruma şalterı takarak bu işlemi yapabilirsin. Motor gücün hangisine uyuyorsa, o motor kaoruma şalterine baglayın. 5 kw. için zaten gerek yok.
Bazı sürücü tiplerinde, motoru tanıtma, set-up işlemi yapmak gerekiyor. Menuden bu parametreyi iptal edebilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst