Bina Otomatik Sensörlerine 25 W dan Fazla Ampul Takılabilir mi?

kurban38

Üye
Katılım
2 Haz 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
48
bina otomatik sensörlerine 25 w dan fazla ampül takılabilir mi .
takılırsa ne olur .bir binada gördüm fazla takılmış çalışıyordu.
 
takılabilir ama standartlar gereği sensör çıkış kontaklarının kaldıracagı akım kapasitesi vede ısınmadan dolayı oluşacak gövde erimeleri nedeniyle armatürünüzün ömrü kısalır yok illa takacam diyorsanız lambanızın plastik kapağını açık bırakın ısı dışarıya çıksın vede eger bilginiz varsa sensör çıkışına kontaktör bağlayıp kontaktörü sensorle çektirin lambayıda kontaktörün kontaklarına bağlayın ama uzun iş bence
 
en fazla 10 saniye yanıyor fazla ısınma yapmaz sanırım .yanılıyormuyum acaba
 
ben söz konusu sensorle 12 adt 36 wat floresan ampul çalıştırıyorum. duyun yerine 16 amper bir siemens role bagladım anahtarlamayı role yapıyor. 3 yıldır tık demedi..birtek açıp kaparken tık diyor. yani çalışır ama uyumu saglarsan..
 
evet haklısınız fazla ısınma yapmaz ama tasarruflu ampul kullanıyorsanız bu lambalar kısa süreli tetiklemelerde ömürleri kısalıyor yani sürekli lamba değişikliği gerekiyor yok eger bildiğimiz topak ampul diye bilinen akkor telli lamba kullanıyorsanız vede süresi dediğiniz gibi 10 sn gibi ise bir sorun çıkaracagını pek sanmıyorum ama gereklimi bence değil çünkü bu lambaları sadece yönünüzü bulmak için kullanacağınızdan fazla güçlü bir lamba neden istiyorsunuz anlamadım bana kalırsa 15w bile yeter.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst