Bilgisayar UPS'e Bağlı Ama Monitörde Dalgalanma Oluyor

kemalbnc

Üye
Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
198
Puanları
1
Yaş
36
Herkese iyi günler. Kurumumuzda bütün bilgisayarlar UPS'e bağlı. Fakat şuana kadar birkaç kullanıcı ekranlarında dalgalanma olduğunu söylediler. Bu durum neden olabilir? Şimdiden herkese teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
fazlar arasında dalgalanma var onun için
 
Nasıl düzeltebiliriz peki bu durumu?
 
Eğer ups kurulumu ile titreme başlamış ise nötr ve toprak hattını kontrol edin,topraklamalarını izole edip deneyin sonradan oluşan bir sorun ise pc lere bağlı data kablolarını ve yazıcı kablolarını iptal edip deneyin, halen yaparsa şbk hattında çalıştırın ,data kablolarının kuvvetli akımkabloları ile aynı kanaldan gitmemesine özen gösterin.
 
dalgalanmaların sebebi ani voltaj düşmesi- yükselmesi veya harmonik dalgalanmalarıdır.çözüm volter...

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Monitörün kabloları parazit alıyor olabilir, monitör kablosunu diğer kablolardan uzaklaştırmayı deneyin.
 
ben bir ay kadar bilgi işlemci olarak çalıştım karaman medaş'ta.
bu soruna benzer bir bilgisayarımızda da oluşmuştu. Hp'nin Yatık Kasa Masa üstü bilgisayarı idi.
1) dirveri kaldırdım ve sitesinden yükledim olmadı.
2) Aynı Marka başka bilgisayarın monitörü'nü 1 Hafta boyunca değiştirdim olmadı.
3) tekrar eski monitörü geri getirdim. be kablosunu değiştirdim olmadı.
4) windows'su sildim tekrarden herşeyi yeniden kurdum olmadı.

O bilgisayarda benim tahminim ekran kartında problem vardı. Ekran kartı onboard olduğu için ve kasa küçük olduğu için faklı bi ekran kartı takamadığım için müdahele edemedim.
sanada kolay gelsin teknik servis işi - yani insanlarla uğraşmak zordur. çok basit şeylere örnek maus kablosu çıkması gibi şeylere çağırırlardı.

not: benim uğraştığım bilgisayar şebekye bağlı idi. sen önce şebekeye bağla dene olmadı benim yaptıklarımı denersin.
 
Son düzenleme:
Bence ekranda dalgalanma olan, o bir kaç kullanıcının masalarını kontrol et. Monitöre yakın olan manyetik alan var mı? Mesela mıknatıs arızalı bir hoparlör ya da manyetik masaüstü süsleri...v.s.
 
bugüne kadar birşey yoktu bir kereden bu şikayetler geldi. Ayrıca o odada UPS prizine bağlı yazıcı vardı geçen hafta onu Şebeke prizine bağlamıştık. Kullanıcılar yazıcıya Network üzerinden bağlı.
 
Hocam vga bağlantısı yaptığınız monitörler r dalgalanıyordur büyük ihtimalle. Eğer bilgisayar kasası ve vga monitörü aynı 3lü prize bağlı ise dalgalanır. Monitörü 3lü prizden çıkartıp tek başına ayrı prize takarsanız dalgalanma biter.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,715
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst