Besleme hattı yetersiz bir binaya 2. bir besleme hattı çekerek enerji vermek.!

AD_EM

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
1,790
Puanları
281
Farz edelim ki, bir binanın zamanla gelen yükler yüzünden besleme kablosu yetersiz olsun ve diyelim ki bina kendisinden 30 metre uzaktaki bir box''tan enerji alıyor olsun. Box'ta da yedek durumda yeterli enerji alabilecek bir şalter olsun.

Mevcut kabloyu değiştirmeden uygun kesitte 2. bir besleme hattı çekip boştaki şaltere bağlantı yaparak, aynı binanın 2 farklı kablodan beslenmesine, ilgili EDAŞ izin verir mi, vermezse neden veremez?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
izin vermez eğer binanızın gücü artmış ve besleme kablosu yetersiz geliyorsa güç arttırım projesi çizdirerek tesisatınızı projeye uygun hale getirmeniz yani şalter sigortalar ana kolon ve kolon hatları vb gerekir. ayrıca bir binada iki ayrı branjman hattı olamaz saydığım sebeblerden ve ayrıca kaçak elektrik kullanımlarının önüne geçmek içinde izin verilmez slm
 
izin vermez öneri olarak ya bir üst kesiti secin der veya trifaze besleme yapın der ama sn.rezistans'ın belirtiği gibi güç arttırım projesi gerekli bağlı olduğunuz edaş'dan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Tabiki de. Neden ana kolon kolon hat kesitlerini yükseltmek varken böyle bir yola başvurulsun ve kabul edilsin ki. Rezizstans ustama korkmaz desing arkadaşıma katılıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst