Benzin istasyonunda KAR rölesi sorunu?

cillop2006

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
125
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bi benzinlik istasyonunun tahdilatını yapıyorum gerçi her şey yeni oldu sorun şu kaçak akım atmıyor ilk akla gelen topraklama idi ama ölçüm yaptım 1,85 çıkıyor topraklama normalden fazla iyi nötr ile topraklamayı tali panodan kısa devre etmeme rahmen atmıyor ve burası bi benzinlik olunca sorun büyüyor tesisin tse alması zora giriyor 10 tane kaçak akım değiştirdim aklınıza gelen her markayı....


Sonradan aklıma geldi ki kazı çalışmaları yapılırken mevcut trafomuzun nötr bağlı olan toprak kablosu koparmışlardı ama ozamandan beri kaynak siprel taşı gibi bir çok makina çalıştı ve halada çalışıyor yani bu kopukluktan dolayımı acaba kaçak akım bir türlü atmıyor




teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kacak akıma gelen notr ucu yada toprak ucunda bır kopukluk var ise kacak akım rolenız gorev yapmaz tecrube ıle sabittir .
 
Notr hattı yerıne benzınlıge toprak hattını vermıs olabılır mısın??

toprak topraga degdıgı ıcınde kacak akım atmaz mantıken..

ve okadar cıhazı calıstırdıgına gore saglam bır toprak aldıgı gorusundeyım

yada kazı calısması yapılırken koparılan notr hattı toprak ıle temas halınde bı gerı donus yapsana merak ettım muhabbetı : )

ayrıca kacak akımın testını nasıl yapıyosun? onuda bı yaz bakalım ne cıkacak kolay gelsın
 
Sn.cillop2006,gayet normal bir durum.işletme topraklamnız kopuk olduğu için,nötr toprak arası ve faz toprak arası potansiyel farkı yok.Yani kaçak akımın test butonuna bastığınızda kaçak akım atmaz.Çünkü kaçak oluşmaz.Faz toprak arası gerilimde ölçemezsiniz.Ufak tefek ölçümler neticeyi değiştirmez.İşletme topraklaması yapmalısınız.Kolay gelsin.Ha benim yazdıklarımın doğruluğunu şöyle basitçe test edebilirsiniz.Trafonun yıldız noktasını basit ve gelişi güzel geçici olarak toprağa veya metal donatıya değdiriniz.
 
sayın teknisyen trafo direği demir trafonun direğini topraklayan yerden çıkan levhaya bağlı bir şerit bara var galveniz bunun ile kopuk olan nötr noktasını birleştirsem büyük ihtimalle sorun çözülecek ancak yıldırım falan düştüğünde sorun olurmu yada trafonun dışına verdiği kaçakta... ayrı bir topraklama yapamıyorum çünkü her yere beton atıldı...
 
Sn.cillop2006,trafo direğinden en az 20 mt.uzağa 1x50mm2 NYY bakır kablo ile işletme topraklamasını yapmanız bir zorunluluktur.Gerekiyorsa beton kırılacak.
 
Sn.cillop2006,trafo direğinden en az 20 mt.uzağa 1x50mm2 NYY bakır kablo ile işletme topraklamasını yapmanız bir zorunluluktur.Gerekiyorsa beton kırılacak.

ancak 3 aydan beri bütün herşey çalışıyor voltajda 235 volt civarında bir garip....
 
eline bir seri lamba al faz nötr faz toprak arası değdir. atan uç topraktır. ikisindede atmıyorsa topraklama yoktur.ikisindede atıyorsa nötr yoktur. kolay gelsin.
 
kardeş nötürle topraklama kaçak akımdan önce kısa devre yaparsa kaçak akım atmaz kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,802
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst