BEKO D 9459 NM Buzdolabı Su akıtıyor.

asilonline

Üye
Katılım
6 Eki 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba arkadaşlar. BEKO D 9459 NM Buzdolabı Su akıtıyor. Buzluğun kapağını çıkartıp köpüğüde çıkarttığımda şok oldum. Nerdeyse 5 cm buz birikmiş. Parçalar hakkında da hiç bir bilgim yok. Ayrıca tahliye kanalı falan nerede bulamadım. Sizce ne arızası vardır bunda. Garantiside yok.
 
Fişini çekip kapağı açık durumda 24 saat beklet ve çalıştır.sorun tekrar edecekmi takip et.kolaygelsin
 
Daha önce buzunu eritip çalıştırmıştım ama 24 saat beklemedim. 1 hafta sonra yine akıtmaya başladı. Buzluktaki soğutucunun yanında ısıtıcı vs varmış galiba. Orada hiç de ısıtıcıya benzer bişey göremedim. Soğutucunun altında 3 tane plastik kablo uzanıyor. Birde tahliye kanalını bulamadım tıkanıklık falan varmı diye bakacaktım.
 
Buzluğu açtığınızda karşıda ki plastiği sökeceksiniz. Üzerinde vida olmayabilir, Hava kanallarının arasına tornavidayı takıp kendinize doğru çekerek damaklardan kurtaracaksınız (Buzun erimesi gerekir bunu yapmak için). Kapağı çıkardığınızda karşınızda aliminyum evap(soğutucu) var, onun çevresinde sarılı uzun bir aliminyum boru var. iki ucundan kablo çıkıp sokete girer. onları ölçeceksiniz. Diğer ısıtıcılar aliminyum bantla tabana yapışmış haldedir. Tahliye kanalları genelde dolabın arka sağ ve sol yanında olur ( evapın altında). Buzlar eridikten sonra su dökerek kontrol edin. Tıkalı ise basınçlı hava basarak açabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,870
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst