bağlantı hatalarından haberdar olma

Hocam bağlantı hatasından haberdar olma olayı geçmişte kaldı artık k-l yönlerini yeni röleler düzeltiyor.2. olarak rölenin pdf ini okudum ancak sitede rölenin resmi mevcut değil.Yoksa röle daha piyasada yok mu ;)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bağlantı hataları sadece k-l yönlerinin yanlış olması değildir.
k-l yönlerinin hepsi yanlış olsa 3 bağlantı hatası eder.
ama 100 den fazla bağlantı hatası yapılabiliyor.
yanlış faz bağlama gibi.
yüzlerce çeşit bağlantı hatasından sadece üç çeşidini (k-l yönlerini) otomatik düzelten rölelerde bile bu bazen sıkıntı olmaktadır.
bundan dolayı üreticiler, otomatik polarite düzelten rölelere gerektiğinde bunun iptal edilme seçeneğini de koymuşlardır.
çok yapılan hatalardan biri de yanlış faza bağlantı yapılmasıdır.
gepa röle bu hataları da ayırt edebilmektedir.
bunun için enerjileri kesip yükü ayırmaya ihtiyaç duymamaktadır.
yük altında da bağlantı hatalarını algılayabiliyor.
yük altında da kondansatör kademelerini öğrenebiliyor.
yük altında değilse 30sn de 14 kademeyi öğrenebiliyor.
hata olmasa bile rölenin "bağlantılar doğru" diye bilgi vermesi, kuşku bırakmaması iyi bir özellik.
 
Normal şartlar altında bilinçli bir panocu ve kullanıcı kompanzasyon hakkında gerçekten bilgiliyse zaten bağlantı hatası yapmaz.Biz üretici firmalar olarak cihaz arkasına bağlantı şemasını koyuyoruz.Bağlantılarda tüm kablolama 3 renk yapılsa hiçbir şekilde hatalı bağlantı olacağına ihtimal bile vermiyorum.Bence bağlantı hatasının en büyük etkeni tek renk kablo ile tüm panoyu yapmaya çalışmak.Bağlantı hatasının dışındaki diğer bağlantı hataları tamamen kompanzasyon bilgisi eksikliğindendir.
 
hocam ben deffatle yanlış bağladım röleyi.
kablo rengi aynı da olsa ,farklı da olsa,ölçü aletiyle kontrol ediyor da olsan,özellikle çalışan sistemlerde uğraşırken hata yapıyorsunuz.Tabii bağlantı hatası yapıyor olmam,bilinçsiz ya da salak olduğum anlamına gelmez.Belki dalgın,belki dikkatsiz olduğum anlamına gelir.Belki o gün sevgilimden ayrılmışımdır,belki hastayımdır.Yani sırf sizin rölenizde tüm bağlantı hatalarını düzeltme teknolojisi yok diye,ben neden bilinçsiz ya da gerizekalı konumuna düşürülüyorum ki?Halbuki biliyorsunuz ben sizin röleniz sayesinde 6 ay uğraştığım sorunu çözdüm.Memnunum.Hatalı bağlayınca da,ustalık orada belli oluyor zaten.Hatalı bağladığını anlıyorsun.Ölçü aletiyle baka baka buluyorsun,düzeltiyorsun hatanı.Hepsi bu.Yani sırf röle bağlantı hatalarını düzeltiyor diye o röleyi alacak halim yok.Bana sağlamlık lazım,doğru okuma lazım.Harmonikten etkilenmeme lazım.Kalite lazım kısacası.Bu röleyi bir defa bağlıyorsun.Onda da bağlantı hatalarıyla 1 saat uğraşsan ne olur uğraşmasan ne olur.Bütün bağlantı hatalarını düzeltsin ama sayaçla uyumsuz çalıştıktın sonra ya da cosinus q yi yanlış okuduktan sonra ne yapayım o röleyi( buradan bahsi geçen röleden birinin yanlış okuduğuna dair bir tecrübe yaşadığım anlaşılmaz inşaallah)
Bu arada zaten bu röleler amaç dışında kullanılan şeyler.Amaç güç faktörünü 1 tutup temiz enerji sağlamak.değil mi?
 
sn mustafa
amaçlara ulaşmanın binbir türlü yolu vardır.
temiz enerji elde etmenin yolları da çoktur.
uçakla 2 saatte gidilecek yola araba ile 24 saat harcamakda aynı amaca götürür ;)
 
burada foruma katılan arkadaşlarımdan ricam tecrübe ile elde ettikleri çok kıymetli teknik bilgileri kendileri gibi meslektaş arkadaşları ile paylaşmalarıdır. gereksiz çekişmelerle polemiğe girmemeleridir.hepimiz bu işlerden rızkımızı kazanıyoruz.nasıl dinimizle ilgili bilgileri ögrenmemiz bizim üzerimize VACİB ise işimizle ilgiliçok kıymetli bilgileri öğrenmemiz ve bilgi sahibi olmamızda bizim üzerimizede VACİB tir.Bilgi cömertce paylaşımalıdır. Biz dünyanın en güzel işini yapıyoruz.İnsanları aydınlatıyoruz karanlık dünyamızı ışıklarla süslüyoruz.İnsanların hayırlısı insanlara kendi gücü nispetinde faydalı olanlardır.Nasıl malın mülkün zekatı varsa ilmin de zekatı onu insanlarla paylaşmaktır. yaptığımız işin iki tane mükafatı var biri dünyada zaten bunu peşin alıyoruz diğeride ukbada. ne mutlu bilgiyi paylaşan insanlara.......
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst