Böyle bir cihaz var mı?

fearalive

Üye
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 3 faz girişli bir devrede fazlardan bir ya da ikisinin enerjisinin kesilmesi durumuna göre besliyeceğimiz monofaze yükü sürekli aktif olan fazda tutacak bir cihaz gerekiyor, böyle bir şeyle daha önce karşılaştınızmı, ne önerirsiniz?:confused:
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba soduğun şey ilgimi cekti, ben boyle bir cihaz duymadım ama yoktur diyemem bilmediğim o kadar cok sey var ki, ama elektronik bir kontrol devresi ile bu istediğiniz yapılabilir yani birbirine paralel üç kontaktörün hanginin bobinin enerjileneceğini kontrol eden basit bir elektronik devre tasarlanabilir ve bu işini görebilir.

ama asıl merak ettiğim bu nasıl bir sistem ki 3 p geliyor ve arada bir fazlardan biri veya ikisi devre dışı kalıyor, 3 faz artık direkt trafo veya hatlardan geliyor niye boyle biri durum sık sık olsun ki? sisteminizi biraz daha detaylı anlatabilirmisiniz?
 
Beslenen monofaze yükün bağlı olduğu faz kesildiğinde, farklı bir faza geçmesi için gereken minimum süre ne kadar?
 
Forumumuzda,bu tip bir cihaz tanıtımı yapılmış idi.
 
böyle bir cihaza neden ihtiyaç duyulur. fazlardan biri kesilmişse sorun vardır ve sorunun giderilebilmesi için diğer fazlarda kapatılacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst