wodibow
Üye
Arkadaşlar bir panoya (ATV11) 2,2kw 220v bir sürücü ve çıkışınada kontaktör bağlamışlar, ama sürücü arızalanmış yerine ATV12 taktık, çalışırken normal, ama optik sensöre bağlı olan röle üzerinden çalışan, bu kontaktör üzerindeki NO kontağından, ileri çalışma kumandası alan ATV12 çalışmaya başlarken sorun çıkarmıyor, ama sensör, sensör rölesi-->kontaktörbobinine bağlı olarak, bobinin enerjisini kestiğinde zannedersem önce güç kontaklarını sonra NO kumanda kontağını açıyor ki OPF2 hatası veriyor ve her yeniden çalışmaya başlamak için ATV12 giriş sigortasını açıp kapamak gerekiyor.
Bu sorunu ortadan kaldırmak için araya zaman rölesi koydum ve kontaktör üzerindeki NO kontakları yerine sensör rölesi üzerindeki kontakları kullandım.
Önce bu röle üzerindeki kontaklar açılıyor ATV12 ye dur emri gidiyor ve 15sn sonra ZR üzerinden kontaktör enerjisi kesiliyor tamam.
Ancak ATV11 de böyle bir sorun olmuyordu ya da 1/1000 oluyordu.
Ama bu sorunu kullanım klavuzundan anladığım kadarıyla cihaz üzerinden kaldırabilecek olduğunu sandığım bir parametre var.
OPL > nO yapılınca olacak gibi ama bu parametreye nereden giriliyor ve tesbit doğrumudur acaba?
Ya da motor bağlantısının kesildiğini fark etme süresini uzatacak bir parametre varmı?
Yardımlarınızı bekliyorum.
<<<<<<<<<<<<<< Teşekkürler >>>>>>>>>>>>>>>
Bu sorunu ortadan kaldırmak için araya zaman rölesi koydum ve kontaktör üzerindeki NO kontakları yerine sensör rölesi üzerindeki kontakları kullandım.
Önce bu röle üzerindeki kontaklar açılıyor ATV12 ye dur emri gidiyor ve 15sn sonra ZR üzerinden kontaktör enerjisi kesiliyor tamam.
Ancak ATV11 de böyle bir sorun olmuyordu ya da 1/1000 oluyordu.
Ama bu sorunu kullanım klavuzundan anladığım kadarıyla cihaz üzerinden kaldırabilecek olduğunu sandığım bir parametre var.
OPL > nO yapılınca olacak gibi ama bu parametreye nereden giriliyor ve tesbit doğrumudur acaba?
Ya da motor bağlantısının kesildiğini fark etme süresini uzatacak bir parametre varmı?
Yardımlarınızı bekliyorum.
<<<<<<<<<<<<<< Teşekkürler >>>>>>>>>>>>>>>