Atınca kontak veren sigorta modülü

feda

Üye
Katılım
19 Şub 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
6 adet cam sigortadan herhangi biri attığında kontak veren ve atan sigortanın yanında led yakacak bir devre tasarlamak gerekiyor.cyn17-4 ile yapılabileceğini düşünüyorum ama devreyi tasarlayamadım.yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar.
 
selam feda
Kendi gorüşleriniz nelerdir once onları belirtirmisiniz tam olarak nasıl sonuç almak istiyorsaunuz.. cyn17 opto kublor'le mi düşündünüz??
 
Arkadaşım sigortalarının çalıştığı gerilim ve cinsi nedir.(DC mi AC mi) çünkü cny17 ile yapabileceğin doğru. hatta bizim üretimimiz olan sistemlerdeki DC bara sigortası attığında sistemi durduran basit bir devremiz var. istersen basit bir şekilde anlatabilirim. ama ilk önce çalışma şarlarının detaylarını vermen gerekir.
 
110v ac gerilim,6 adet sigorta üzerinden biryerleri besliyor(0.5a cam sigorta)
görüşüme gelince cyn17-4 ile yapılabilir diye düşündüm,yapısını az çok bildiğim için,ama devre tasarlamak konusunda,kullanılacak direnç,diyot v.s. Ve değerleri hakkında bilgim yok.
 
ekte istediğin işi görebilecek son derece basit bir devre el ile cizip ekledim. kimse kusura bakmasın şu anda devre çizebilecek programım yüklü değil. Bu devreden istediğin kadar çoğaltıp kullanabilirsiniz. besleme gerilimi 12 vdc olarak seçildi. eğer 24 v yapılacaksa direnç değerleri 2 katına çıkartmayı unutmayınız.
 

Ekli dosyalar

  • tara0001.jpg
    tara0001.jpg
    43.1 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
ledli cam sigorta klemensi ile her sigortanın çıkışından röle çektirip kontaklarını kullanabilirsin.sigorta attıgında üzerindeki led parlar.
 
sonrasında rölenin üzerinden devreye akımı tamamlayıp mal ve can kaybına neden olabilir.
 
bu devreyi normal 220 v sinyalizasyon devremde operatörü uyarmak için kullanabilirmiyim,sakıncası varmıdır gerilim 220v ac
 
Tabiki kullanabilirsiniz yanlızca 110 VAC ile beslenen noktayı 220 VAC ile besliyeceğiniz için girişteki direnci 2 katına çıkartırsanız yeterli olacaktır. Bizim sistemlerimizde optokuplörüde değiştirerek 500 Vdc dahi kullanmaktayız.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,992
Son üye
plaxo

Yeni konular

Geri
Üst