asenkron motorun ileri geri yıldız üçgen çalıştırılmasının şeması

burda resimli açıklamalı umarım faydası olur

Bu devre motoru yıldız bağlantı şeklinde çalıştırmaya başlayacak ve motor hızını alınca üçgen bağlantı şekline geçecektir. Bu metot yüksek güçteki motorları çalıştırmak için kullanılmaktadır. START düğmesine bastığımızda A kontaktörü enerjilenecek ve motor sargıları yıldız şeklinde bağlanacaktır.Akontaktörünün bir kontağı M kontaktörünü enerjilendirecek ve motor güç kaynağına bağlanacaktır. Motor düşük voltajda dönmeye başlayacaktır. STARTdüğmesiyle enerjilenen ZR zaman rölesi saymayı bitirdiğinde A kontaktörü enerjiden kesilecek ve B kontaktörü enerjilenecektir. B kontaktörünün kontakları motor sargılarını üçgen şeklinde bağlayacaktır. B nin kontaklarından biri ZR zaman rölesini enerjiden kesecektir. STOP düğmesi bütün elemanları enerjiden kesecektir.

7_11.gif
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
şemanın ekts simülasyonu


saygılar...
 

Ekli dosyalar

  • yıldız-üçgen-devir-yönü.esc.zip
    16.5 KB · Görüntüleme: 64
arkadaşın anlatımı doğru fakat zaman rolesi kesinlikle kullanılmalı.aksi takdirde motor zarar görebilir:):)
 
tezcan bey banamı yazdın bedirhan poyraz yazmış ben ona cevap yazdım cvp şu:yıldız üçgen devren var ise kolay girişe iki
büyük kw da kont.koy yönünü değiştir
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,780
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst