Armut Şamandıraya Alternatif Bir Malzeme

teomanbr

Üye
Katılım
6 Eyl 2007
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,


Katı atıklı atık su logarlarında armut şamandralar birçok zaman problem yaratıyor.Ya bir vakitten sonra kablo kırılması oluyor.Ya da katı atık içinde kalan şamandra rahat hareket edemediğinden işlevini yerine getiremiyor.Start veya stop kontağını veremiyor.Bu şamandraya alternatif hangi malzemeler, sensörler kullanılabilir.

Saygılarımla
 
sıvı seviye kontrol rölesi kullanacaksın ama seviye elektrotlarını paslanmaz celikten (316L )den yap orada çoğu metal çürüyor.en ucuz ve basit cozüm bu daha profesyonel cözüm istersen radar kontrollu seviye transmiterleri var.
 
paslanmaz boruda hareket eden şamandra da iyi bir çözüm olabiliyor şamandralarda mıknatıs gömülü boru içindede reed rolesi var sorunsuz çalışıyor. ölçtügü sıvı çok yapışkan ve bulasık ise arada bir boru ve şamandra temizligi gerekebilir
 
sıvı seviye röleleri çok iyi netice vermiyor.Hassasiyeti yükseltildiğinde logar içindeki yoğun nem veya problarda oluşan terleme vs. sebebiyle su seviyesi düşmüş olsa bile pompaya stop veremiyor.hassasiyeti düşürdüğünde ise su seviyesi yükseliyor.pompaya start vermiyor.ssr hataları çok yüksek çalışıyor.


zihni bey araştırabileceğim bir marka veya link varmı?


hata oranı düşük cihazlar için tavsiyelerinizi rica ederim.
 
Eldeki sınır swicinden araç depolarındaki şamandıraya benzer bir sistem sende yapabilirsın
 
sırf bu işler için ultrasonic sensörler var biraz araştırırsan bulursun
 
Ayrıca armut şamandrayı kaliteli alırsan hiç bir sorun yaşamazsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst