Arduino Mega - Mach3 Bağlantısı

Katılım
15 Ara 2015
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba

Devre çizen plotter yapıyorum burada arduino ve Mach 3 programını nasıl uyumlu hale getirebileceğim hakkında bilgisi olan var mı. Mach3 kartı yerine yabancı kaynaklarda arduino kullananları gördüm fakat nasıl olacağını pek çözemedim
Teşekkürler
 
Mach3 ile Arduino kullanmak biraz zor görünüyor .Arduino ile cnc shield kartı kullanmak gerekiyor birde EFL CNC gibi uyumlu programlar kullanılabilir.
 
Mach3 ile Arduino kullanmanın bi mantığı yok.
Tabii Arduino ile step motor sürücü tasarlamak dışında. Arduino ile step motor sürmekte, ehh işte.

Arduino kullananlar genelde MAch3 ün yaptığı gcode yorumlama işini arduino üzerinde yapıyorlar. İşe özel bir mikrodenetleyici kullanıldığı için de gayet düzgün step-dir pulsları üretilebiliyor. Ama genelde daha sınırlı bir gcode komut seti üzerinde çalışılıyor.
 
arduino mega ile mach3 bağlamanın bir mantığı yok onun yerine verdiğim linkteki programı kullanabilirsiniz motor sürücü olarak da ramps tavsiye ederim ben kendim bunları 3d yazıcı için kullanıyorum sadece devre çizmesini istediğiniz için bu çok rahat işinizi görür.Ayrıca bunların yazılımıda açık kaynak kodludur indirebilirsiniz.Elimdeki 3d yazıcıyı bitirdikten sonra bende bitane pcb kazıma yapmak istiyorum.
http://www.estlcam.com/
 
Arduinoyu mod bus uzerinden io karti olarak kullanabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst