Arçelik 6050M su almıyor..

ayhanbaba

Üye
Katılım
13 Şub 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba.. Arçelik 6050 M bulaşık makinemiz var. Çalıştırdığımız zaman su almıyor..DINNNN diye bir ses geliyor öylece bekliyor. Ben biraz araştırdım içine su dökünce 5-6 lt çalışma yapıp yapmadığına bakılması gerekir diyenler vardı. O şekilde deneme yaptım makine 5 lt su koyunca normal çalışıyor. Yıkıyor , duruluyor programı sonlandırıyor ve bulaşıklarda çok güzel yıkanıyor. Ancak su koymazsak kendisi su almıyor.. Dün akşam su filtrelerini temizledim.Arkada su giriş hortumunu söktüm.. Tekrar deneme yaptım ilk önce su aldı fakat boşalttıktan sonra tekrar durulama suyunu almadı.. Yani 1 kereye mahsus su alımı yaptı.. Bu durumda makine de hangi parça arızalı ? ventil mi arızalı yoksa başka bir sorun mu var.. yardımcı olursanız çok memnun olurum. Ventili makineyi yan yatırmadan sökmek mümkün değil altta vidalar var. O yüzden sökmedim.. Birde makineyi böyle biz manuel olarak su koyarak çalıştırmaya devam etsek bu zarar verir mi ? Netice de su koyuyoruz ama makine yine su almak için zorlanmış oluyor mu ?

Yeni konu açma gereği hissettim çünkü modellere göre farklı arızalar olabilir diye düşünüyorum. Bu model için böyle bir arıza forumda bulamadım.
 
su naldı yerde ac kapa yapan bir sistem vardır. adı nedir bilmiyorum. o sisteme su almaya çalışırken elektrik geliyorda açmiyor mu yoksa elektrik mi gelmiyor kontrol edebilirsiniz.
 
İşte bildiğim kadarıyla o parçanın adı ventil.. Sanırım arıza orada..Ancak anlamadığım şey hortumu çıkartım için bir miktar su aktıktan sonra takınca tekrar çalıştırınca 1 defaya mahsus su alıyor. O zaman elektrik sorunu olsa hiç almaz diye düşünüyorum..
 
Şebeke su basıncınız yüksek olabilir veya hidrafor kullanıyorsunuz
 
şebeke su basıncınız yüksek olabilir veya hidrafor kullanıyorsunuz
evet ventil nedir nasıldır bilmiyorum ama benim servisini verdiğim cihazların bazılarında da benzer su alma valveleri var ve 3.5 bar dan sonra sıkıntı yaşıyorum.
 
Su giriş hortumunuz ventile monte edilir sizin valf ile aynı mantık ve görevle çalışır
Basınç regülatörü kullanınız
 
şebeke su basıncınız yüksek olabilir veya hidrafor kullanıyorsunuz
Binamızda hidrofor var diye biliyorum..ancak basınç yuksek mi ondan emin değilim..neticede 3.katta oturuyoruz.. birde 4 yıldır burada oturmaktayız daha önce böyle bir sorun yaşamamıştık.. sanırım ventil bozuk değil bir şekilde ventil üstündeki güvenlik kısmı su taşması yüzünden devreye girip suyu kesiyor..o parçanın ucunu kapatsak zararı olur mu? incelediğim kadarıyla su kaçağı yok makinede sadece su cebinde sanki sağ alt kısımda bir tıkanıklık var gibi..o yüzden ventilin üstündeki kısma su gidiyor olabir mi?
 
Makinenin su cebini söküp tikanik olan bölgenin baglantisi olan bi delikten bi miktar porcoz döküp temizleyebilirsin ben ayni işlemi defalarca yaptim ise yariyor....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst