Ampul Duyusunu Prize Çevirme YARDIM

Manci

Üye
Katılım
7 Ocak 2024
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
33
Selamlar,
Duvardaki ampul duyusunu söküp 3 lü priz takmak istiyorum. Prizden ortalama 500w elektrik çekilecek. Yapabilir miyim, topraklama olmadığı için sorun yaşar mıyım, değerli bilgilerinizi paylaşabilir misiniz? Maksimum kaç watt kaldırır?
Teşekkürler
 
Merhaba,
Önerileri ve yönlendirmeleriniz için teşekkürler Muhsin Bey.

Bağlantılar için elektrikçi çağıracağım fakat günümüzde insanlar sırf yapmış olmak için iş yaptığından, çıkarsız gözle bilgi sahiplerinin yönlendirmesi için başlığı oluşturdum. Benim bildiğim duyu hatlarında topraklama olmuyor. Bunun güvensiz olduğunu ama yine de çalıştığını biliyorum.
Buraya maksimum 500-750w çekip 7/24 calisan 3 cihaz ekleyeceğim. 1 sene kadar buna ihtiyacim olacak. Duyudaki bağlantıların mi yoksa sigortadan mi çekilmeli.. sigorta durumu beni baya zorluyor, evin işi çok ve hat uzak (imkansız degil), duyu ise çok işimi kolaylaştıracak.
ne dersiniz sizce?

. Yukarıda yazdığıma ekstra ekleyebileceginiz bir şey var mı? Teşekkürler
Benden tavsiye istiyor isen kazım için sigorta kutusuna 20 amper 2 sigorta koyun ve 2 farklı hat çekin 3x2,5 ttr kablo ile kablo başı 3000 w kadar kullan bilirsin bu hatları.7 gün 24 saat sürekli güç çekeceğin için aşır cihaz bağlamayın normalde 4000 watt kadar kullanırsın ama senin işin için uygun değil ve kablo uzunluğunu bilmiyorum onun için 3000w sınır değer .toplam 6000w /750w=8 cihaz bağlaya bilirsin.
Voltaj değişimlerinden cihazları korumak için sigorta kutusuna 1 tane gerilim koruma rölesi( bu ürün veya benzeri) koyun veya prizlerin uçlarına bu ürünü 16 Amper kadar çalışabilir 4 cihaz için 1 tane olacak şekilde 2 tane ala bilirsin.
Soğutma işin nasıl yapacaksın bilmiyorum ama hava soğutma kullanacaksan ekstra 1 hat daha cek oradan da soğutmayı beslersin.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst