Amonyak Gazı İle Soğutma Sistemleri Hakkında Merak Edilenler!

buzdolapları zaten amanyak gazı ile çalısmaz fron gazı ile çalısır hem amaoyak gazının zehirleme özelliği vardır buzdolabıbda napacan amonyak gazını?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşım,senin yapmaya çalıştığın sistem,tipik bir yoğuşturma sistemidir,bu sistem için sadece exchanger kullanarak istediğinin soğutkandan faydalanabilirsin.iyi çalışmalar
 
ikinci kademe yükü selonoidine yol veren flatörün ayarı düşük ,gözden geçirmenizi tavsiye ederim
 
Merhaba büro tipi buzdolapları bildiğiniz üzere amonyak ile çalışır ve 220 v rezistans ile ısıtma yapılarak çalışır. Acaba ben bunu karavanlarda kullanılan 3 sistem buzdolaplarına çevirebilirmiyim. 12 v rezistans ve gerekli düzenlemeler ile birlikte pilot ateşi ekleyerek ? teşekkürler
 
selam ben otelde çalışıyorum elimde 120 adet minibar var amonyakla çalışan ve artık tektek soğutmamaya başladı ısıtıcıda termostatta sorun yok bunun içindeki amonyak zamanla özelliğini yitiriyormu öğleyse ben bunlara amonyak takviyesi yapabilirmiyim yada değiştire bilirmiyim
 
Amonyakla çalışan buzdolapları var bildiğimiz gibi (Kompresörsüz)
Bende bunun üzerine bir çalışma yapıyorum. ANcak bildiğim kadarıyla amonyağın suda çözünebilmesi için mün 65 dereceye kadar ısınması gerekiyor. Bilginiz varmı bu konuda ?
 
Amonyakcı arkadaşlar merhaba var mı kocaeli bölgesinde amonyaklı sistem ile çalışan arkadaşımız
 
sayın kahraman77, amonyak gazını çalışan bir sisteme nasıl ekleriz ve kaliteli bir gazı nereden temin edebiliriz. Teşekkür ediyorum.
 
arkadaşlar sorduğunuz sistem absorbsiyonlu soğutma çevrimidir. sistemde ısıtılan amonyak çözelti içinden buharlaşarak çevrim yapar.
içinde sadece amonyak gazı yoktur basınçlandırmak için lityumbromür ve su birleşiminden oluşur. amonyak 140 derede tamamen sudan ayrılır. çok verimsizdir. harcadığınız enerjiye göre elde edilen enerji 4 te 1 dir. Atık enerji durumlarında ve otel odalarında kompresörsüz (sessiz olması için) kullanılır. amonyak eskiyen bir gaz değildir. genelde absorbsiyonlu sistemlerde arıza termostat ve ısı veren kaynakta olur çok nadir de olsa karışım ayrışması yaşanır. dolabı ters çevirerek belli bir süre bekledikten sonra tekrar düzeltin düzelecektir. amonyaklı normal tesisler hk sorularınız olursa cevaplıyabilirim. soguk hava depoları, buz tesisleri, ice bank, süt soğutma tesisleri v.s. işleri yapmaktayız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst