Akım geçen 2 telim çarpışması

dipsiz kuyu yotur sizin ipiniz ksadır . knfiçyus
Baktığın yere bağlı.;)
@servetd usta, k basıyor artık ama halen basmayan harfler var bence klayveyi ya komple söküp temizleyin ya da değiştirin.:)
 
Baktığın yere bağlı.;)
@servetd usta, k basıyor artık ama halen basmayan harfler var bence klayveyi ya komple söküp temizleyin ya da değiştirin.:)
sorun klavyede değil üstadım sorun beyinde . sorun felsefede sorun düşüncenin aktarılma yönteminin karşı tarafta uyandırdığı algı ve bu algının size geri bildiriminin doğru olmasında . bu basit bir aristo mantığı ile anlaşılabilir . aristo mantığı basittir anlamı çıkmasın buradan sakın. yani dil ve kelime birikiminde .
bu noktadan hareketle şu forumda maalesef konuşmalarımız monolog oluyor bir türlü dialog yapamıyoruz
enteresan bir şekilde bilim forumunda felsefe yapıyoruz . bu işinde felsefesi var kabul ediyorum ama felsefe öyle bir bilim değil neyin bilimi felsefe anlatmanın bilimi. EMANUEL KANT derki " öğrenilecek hiç bir felsefe yoktur ama felsefe yapmak öğrenilebilir " yani bilimi en uygun anlatmanın dilidir felsefe. felsefe anlatır matematikte bir bilim olmamasına rağmen bilimin teoremlerinin sınanmasında ve desteklenmesinde yardımcı olur . çok basite indirgeyecek olursak basit bir güç üçgenini çizip bunu matematik bilmeyen birine anlatırsak anlamayabilir güzel bir felsefe ile desteklersek bir nebze daha anlatamaya yaklaşırız . ama bilimsel bir forumda olması gereken nedir? yada daha doğru bir deyişle birisi anlamadığı bir kuramı sorar bilen biri çıkar bilimsel formüllerini ortaya koyar ve konu kapanır . yani suyun kaynama derecesi kaçtır . deniz kenarında 22.4 cıva basıncı altında 100 derecede kaynar dünyanın neresine giderseniz gidin bu koşullarda bu deneyi kaç defa yaparsanız yapın sonuç değişmeyecektir. e akımda böyledir gerilimde böyledir hepsi bilimle teoremle sabittir. matematik sağlamasında %100 dür
yani nereye giderseniz gidin bir dairenin çapının çevresine bölümü Pİ çıkar
peki ozaman biz neden bu kadar çok ve gereksiz tartışıyoruz ?
1 ya bilmiyoruz matematikle ıspatlayamiyoruz
2 ya biliyoruz ama felsefemiz zayıf anlatamıyoruz . buda dilimizin zayıf olduğu anlamına geliyor
3 biliyoruz dilimizde kuvvetli anlatabiliyoruz ama karşımızdakinin felsefesi ve dili matematiği zayıf
peki bu sorunu nasıl çözüp forumu daha sağlıklı bir yer haline getirebiliriz ? daha biz bu forumda konuyu anlatacak başlık koymasını bilmiyoruz ki mesela altta benzer onular var ilk 4 başlığı rasgele yazayım hatta ekranı alayım

mesela telden geçecek akım direncini hesapla nedir hadi dirençten akım geçerde akım direnci nedir ?
2- elektrikli şofben duş başlığına neden elektrik versin ?
3- akım trafolarını 3 faz yerine neden faza bağlarlarki 32 faz nereden çıktı ya 1 fazdır ya 3
sonra ne demeli şimdi yani klavyeyi değiştirdiğim zaman bunlar değişecekse ben 10 tane klavya alayım sabah watanın kapısında yatayım ..
yav nese işte falan filan :) Ekran görüntüsü 2023-11-12 193940.png kk.png
 
Benim birşey bildiğim yok, bildiğimi sandığımı da anlatabildiğime emin değilim.

Bildiğim birşey var, o da hiç birşey bilmediğimdir. Sokrates
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst