akım dengesiz

zafer55

Üye
Katılım
27 Şub 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
42
arkadaslar 3 fazlı asekron motorumuz sarımdan yenı geldı devreye aldıgımızda R fazından 11 amp. S fazından 11.9 amp. T fazındanda 7.6 amp. okuduk sizce bu dengesizlik neden kaynaklanmıştır ? voldajta herhangibir sıkıntı yok asekron motorlarda 3 fazdanda okunan amp. aynı olması gerekirken işletmelerde fazlar arasında akım dengesizligi ile karsılasıyoruz bu dengesizlik % kacın altına düşerse sıkıntı yaratır şimdiden teşekkurler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Motorunuzu yeniden sarıma göndermeniz gerekecek.Bobinajcı sargıları sökerken bir noktayı kaçırmış olmalı
 
Motorunuz hatalı sarılmış.
 
çalışan başka motor varmı, varsa o motorunda akımlarını kontrol edin aynı sorun varsa fazlardan kaynaklanabilir, fazlar sinus dalga biçiminde olmamış olabilir. Ayrıca diğer arkadaşlarında dediği gibi bobinaj hatasıda olabilir bazı fazların sipirlerini eksik veya fazla takmış olabilir. Neticeyi bildirirseniz çok memnun olurum ona göre yorumlarımız netleşebilir, Selamlar.
 
Sargı dirençlerini ölçün zaten akım değerlerine bakınca farklı cıkacağı anlaşılıyor.Bobinajcı sargıları ankuşlara yerleştirirken emayeleri cizmiş spir kısa devresi yaptırmış olabilir yada elinde emaye bobin bitmiştir bir sargıyı daha büyük olanla sarmıştır.
 
Son düzenleme:
ilginiz için tşk ler arkadaşlar motorda sarım hatası varmış bobinaja tekrar gönderdik şu an calışıyor hiçbir sıkıntı yok
 
bence bobinajcınızı bir kontrol edin fazla kazanç sağlamak istemiş olabilir !!
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,872
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst