Akü ve inverter ile zayıf şebeke elektriğine destek

janchik

Üye
Katılım
3 Şub 2022
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Selamlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum, çok faydalı bilgiler öğrendim, üye olmak bugün nasip oldu.

Sorum şöyle,
Kırsal bir yerde bulunuyorum, eve hat gelen direkte elektrik zayıf (aydınlatma lambası direğinden geliyor). Ev yeni, tesisatı ve direkten giriş hattı sağlam.
Normalde gün içinde evde hiçbirşey çalışmıyorken prizdeki voltaj tam 220. Akşamları 210 civarı. 3kw civarı alet çalıştırdığımda voltaj 170-180lere kadar düşüyor, soba ısıtmıyor, ampüller göz kırpıyor. Elektrik dağıtım şirketine danışacağım ama onlardan pek medet unmuyorum.

İnverter ve jel aküler ile bir sistem yapıp, elektriği öncelik şebekeden çekip, eksiğinide akülerden karşılayarak sabit voltaj ve güç istiyorum. Şebekedeki dalgalanmaya göre de aküler şarj olacak. Ev büyük, doğalgaz yok, 10-12kw civarı güce ihtiyacım olabilir.

Bunun için nasıl bir inverter kullanmalıyım ve nasıl bir bağlantı yapmalıyım?

Saygılar, sevgiler =)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Voltajı yükseltmek için voltaj düzenleyici büyük regülatör kullanılabilir. Bizim köyde de benden önceki komşum benzer bir gerilim düşümü için 2 sene önce regülatör almıştı. Tam bilemiyorum ama epeyce tuzluydu. Sonrasında işletme köy trafosunu daha yüksek kapasiteli bir trafo ile değiştirerek bana kadar düzenli hale geldi. Trafo mesafesi 700-800 metre civarı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst