Adaptör trafosu konusunda yardım.

Katılım
2 Mar 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
41
Arakdaşlar elimde bir wifi repeater için hazılanmış bir adaptör var 3.3 volt 2 amper fişe takıldığında çok ince bir vızıltı sesi geliyor. bir kaç elemanı değiştirdim ama sanırım sorun trafo da ve galiba pek bulunan bir cinsten değil sizce bu trafo yerine ne takmalıyım.

Üzerinde yazanlar bunlar.
ys227604844 e173643 ycı 130 tns 133213
 
trafoyu süren transistor vardir. onun orta ucuna, beyz yada gate herneyse.. ora ile gnd arasında kondansatörleri değiştirin, çıkışındaki kondansatörleri de değiştirin. kondansatörlerden yapar genelde vınıltıyı..
 
Rahasızlık değil hocam hiç çalışmıyor aisik hocam baktım mikrofaratı çok az düşük aynı voltajla değiştirdim voltajı düşük te olsa çalışıyor bu sefer de voltaj yetersizliğinden çalışmadı Repeater bölümü bütün kondansötörler mi arızalıdır yoksa taktığım kondansatör akımı kesmiş olabilir mi ? (kusura bakmayın elektronik hakkımda bilgim oldukça az öğrenmeye çalışıyorum)
 
An itibariyle üstündeki bütün kondansatörleri değiştirdim değiştirdiğim kondansatör de vırıltı çıkarıyor ama yine düşük de olsa ışık var cihazda yardımcı olursanız çok sevinirim cihazın değeri 100 liranın üstünde.
 
Wifi-repeater'a adaptörden giden akım,adaptörün 220 vac giriş (Şebeke) bağlantısında küçük ark (Şerare) yaparak smps adaptörünün girişinden girmiş de olabilir.Wifi-repeater'ın ışığı dediğiniz ledlerin az yanması adaptörün 220 vac kısmından kısmen ark yaparak tam girişten girdiği için de olabilir.Adaptörün prize takılan ve lehimli olan arka kısmındaki lehim bağlantılarını bir tazeleyin,sonuç değişecek mi? Ben o kısımdan şu anda da şüphelendim.

Smps trafosunun aslında rahatsızık verecek kadar fazla vınıltı yapmaması,yapsa bile trafoyu yerindeyken biraz oynatmayla bu vınıltının tam geçmesi lazım.Diğer tüm elemanlarda (elektrolitiklerde,kutupsuz kond.'lerde) veya pcb üzerindeki tüm lehimlerde bir sorun yoksa vızıltı sesinin gelmemesi de gerekli.220 vac ilk bağlantılarından en son jak çıkışına kadar tüm lehim bağlantılarını büyüteçle inceleyin,şüpheli yerleri yeniden lehimle tazeleyin.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bu adaptorun bir etiketi varmı görmek isteriz. Ayrıca çıkış voltajı 3.3 volt mu ? Bir çok işlemci ve entegre 5 voltta çalışır yoksa ölçtüğünüz değer arızalı halde çıkardığı voltajmı?

Şu an adaptörü fişe taktığınızda kaç volt dc çıkarıyor? Smps in kartının üstten alttan bir kaç açıdan resmini eklermisiniz birde kontrolcü olarak ne kullanmışlar?
 
Adaptör direk prize takılmayıp 220 volt fiş-kablo ile bu adaptöre bağlıysa,adaptörün giriş yerinden lehimlerini söküp bu fiş-kabloyu tam olarak adaptörden ayırın.Avometre ile 2'li kablonun önce bir yarıdaki iletkenini,sontra diğer yarısındakini bir omaj testine tabi tutun.Bu sırada kabloyu elinizle aşağı-yukarıya doğru birazcık oynatın.Omaj arada bu oynnattığınız anda tam gidip sonsuz omajı gösteriyorsa kablo içinden mutlaka kırılmıştır,bu durumda vızıltı sesi gelebilir ve sözünü ettiğiniz gibi ledleri sönük yanacak şekilde düşük güç aktarımı (Gücün bir kısmı bu arkta harcanmış olabilir) olmuş da olabilir.Bu kablo fiş-kablo şeklinde yekpare ve çok uzunsa bu testi mutlaka da yapın.Sağlamsa tekrar yerine lehimlersiniz.Kolay gelsin.
 
DSC_0058.jpg DSC_0059.jpg DSC_0060.jpg DSC_0062.jpg DSC_0063.jpg

resimler bunlar inşallah görünüyordur lehimleri yeniledim hatta resmin üstünde tarafoyu besleyen kondansatörleri 400 vol 10 mikro farat olan ve yine aynısıyla değiştirmeme rağmen yine vızırtı yapanı sinirimden 400 volt 100 mikrofaratlık la değiştirdim yine çalıştı ama vızırtı yine durmadı akşamdan akşama açıp bakıyorum
 
Bu adaptorun bir etiketi varmı görmek isteriz. Ayrıca çıkış voltajı 3.3 volt mu ? Bir çok işlemci ve entegre 5 voltta çalışır yoksa ölçtüğünüz değer arızalı halde çıkardığı voltajmı?

Şu an adaptörü fişe taktığınızda kaç volt dc çıkarıyor? Smps in kartının üstten alttan bir kaç açıdan resmini eklermisiniz birde kontrolcü olarak ne kullanmışlar?
hocam o duruma ben de bir anlam veremedim giriş değer 240 vol 5 z çıkış değeri 3.4 vol 2 amper elimde olan ve kullanmadığım 3.6v 4 amperlik adaptörü lehimlediğimde hiçbir çalışma ibaresi olmuyor avometre ile iyice kontrol edip çıkış değerlerini ölçeceğim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst