220 vac/12 vac 1000 mA ac çıkışlı bir adaptörde arıza takibinin yapılması

Merhaba.Evet,2 tane Zyxel marka 9 volt dc ile direk çalışan smps'li adsl modemi (Tanesi 45 tl'ye) geçen yaz bilgisayarcımdan satın almıştım.Bunların (Hem çevirmeli dial-up hem de diğer AirTies'in modemi) (Yani her ikisi de ) ömrünü bitirip kullanımdan kalktı,yani tam devre dışı kalıp da yandı,ama hatıra olarak saklıyor ve boş zamanlarımda büyüteçle içlerini iyice de inceliyorum.:)Bugün canım sıkılınca biraz da inceledim örneğin.:)Bu özel İlginiz ve özel hassasiyetiniz için de çok teşekkür ederim sn.by lent.Saygılarımla.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
oncelikle smps ile karistirmadim karistirsam da ayni kural ondq dq gecerli. neyse sinirimi bozmiyim:)
binbasi, abicim kastim, acdeki bir arti bir eksi kutbun cakismasi trafolari kisa dvre eder. bu nedenle sargilar isinir ve akim ceker. bunu engellemenin yolu da dogrultmak. cunku diyot sadece dogrultmaz. kopru denmesinn nedeni, trafoun devreden tamamen ayrilabilmesidir. misal iki akuyu diyotla ayiririrz de mi:)
nuve kalinligina gelirsek kafan karismasin. onemli olan bobin olcusuxnuve formulu degil mi?misal bende ayni nuvede olup 15 watt ve 84 watt vrebilrn trafolar vr. klavye icin kusura bakmayin tabletin camini dgistiremedi. parami vermediler de:)
peki kqlin nuve ne ise yarar?
ani akim cekme icin abi. misal su gecenki kavga ettimiz matkap motoru icin trafo scimi konusunda. aslinda 15 watt trafo yeter, ama kalkista 150 watta kadar akim ceker demistim ya. iste onda ise yariyor. basiyim tusa kopru diyot ve trafo bir saniye feci isiniyor sonra soguyor. motor canavar gibi. kirise vida cak:) ama kalkip da bu trafo ile 7377 beslemeye kalklarsam 2 gunde trafo sargisi erir voltaj yukseltir, amfiyi yakar.
misal o modemlr yanmis. neden acba? uzun kullanim neeni ile rafo voltajlar yukselip modemi yakmis olabilir. bi baktinmi cikis voltajlarina?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst