ac-dc motor hakkında yardım...

Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
37
Herkese Merhaba... arkadaşlar bi kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim...

1. Motor seçimimizi Ac motordan mı yoksa Dc motordan mı yana kullanmalıyız?? (motor gücü yaklaşık 2kw olacak)

2. Motoru kullanacağımız yerde istediğimiz devir 150 (yüzelli) ise bunu motorun voltajı veya frekansı ile mi yapmalıyız yoksa mekanik olarak (dişliler vasıtasıyla) yapsak dahamı doğru olur?

Motorlar konusunda pek bilgim yok detaylı açıklarsanız sevinirim.. Herkese ii akşamlar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sürekli aynı devirde kullanacaksanız en güzeli redüktör ile yani dişli veya kayış-kasnak sistemi ile devri düşürmektir. Bu şekilde yapılırsa tork da artmış olur, motor fazla yorulmaz.
Ac. motor kullanın derim. Dc. motoru sürmek için sürücüye ihtiyaç olabilir. Ayrıca ac.yi dc.ye çevirme masrafıda var.
 
Son düzenleme:
şef.... yardımın için çok teşekkürler... merak ettiğim bi şey daha var sabit devirde ve aralıksız 10-12 saat çalıştıracak olursak, dc motormu ac motormu daha avantajlı olur...
 
Dc motorun torku Ac motora göre %30 daha fazladır.Buna karşın sürücü kullanma zorunluluğu,motorun ilk alım ve Bakım maliyetleri göz önüne alındığında Dc motor uygulaması daha pahalı bir çözümdür.
Uygulamada da AC motor daha fazla kullanılmaktadır
 
Ac motor kullanman daha avantajlı olacaktır
------------------
redüktörlü motorlar var devri düşürmek için
 
Son düzenleme:
Hocam kesinlikle redüktörlü bir AC motor kullanın ve redüktör çıkış devri istediğiniz maximum devirde olacak şekilde seçin. Eğer hız kontrolu ihtiyacınız olursa basit bir sürücüyle işi halledebilirsiniz. Yani 150 devir istediyseniz ve motor devriniz 1500 ise 10:1 bir redüktörlü motor işinizi görür.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst