Elektrik Motoru ve Redüktör Seçimi

Katılım
6 Ocak 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
27
Herkese merhaba,

Üstü açılır kapanır bir kabin tasarımı için ikişer adet motor ve redüktöre ihtiyacım var fakat motor ve redüktör seçme konusunda çok tecrübesizim. Baktığımda çok fazla çeşit var ve kafam karışıyor. Kısaca kullanım alanını anlatırsam bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Eklediğim dosyada anlaşılıyor sanki ama biraz daha açıklayayım. Ergitme ocağının etrafına yapılan bu kabin 5 metre civarında, bu yüzden bir miktar sıcağa(yaklaşık 150 derece) ve tozlu bir ortama maruz kalacak. 5 metre çapındaki bu kabinin üstünde bulunan 2 kapağı sağa ve sola açmak için bu motor ve redüktörleri kullanacağım. Redüktöre bağlı bir düz dişli, kapaklara bağlı olan bir kremayer dişliyi sayesinde açıp kapatacak. İki kapağında hareket alanı 1.25 m olacak. Yani yaklaşık 20 d/d hızla açılsa benim için yeterli. Her iki kapak da max 200 kg olacak.

Bu bilgilere göre nasıl bir motor ve redüktör seçmeliyim. Önerebileceğiniz bir marka var mı? Şimdiden tekrar teşekkür ederim. Herkese iyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • Kabin Malzeme Giriş Ölçüleri.pdf
    99.2 KB · Görüntüleme: 10
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst