aşırı reaktif/kapasitif aynı anda ?

Katılım
26 Nis 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
selamlar,1600kva lık trafomuzun kompanzasyon sistemi yaklaşık 2 yıldır gayet güzel çalışırken ve sistem oturmuşken,tesisimizde de yük açısından çok büyük değişiklik olmamasına rağmen son 4 gündür her nedense günlük %20 ve %15 oranımız %33 ve %22 oldu ve dolayısıyla aylık sınırlarımızı zorlamaya başladı.Lütfen yardımcı olurmusunuz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hem kapasitif hemde reaktifin yükseliyorsa birincisi kademelerin değer kaybetmiştir ve rölen kademeleri alıp alıp çıkarıyordur.birinci tavsiyem kademeleri tekrar düzenle.ikinci sebep rölen hassasiyetini kaybetmiştir veya yükün bir miktar azalmışsa yük değişimlerine cevap veremiyordur.firmalar artık çok amaçlı değişik proğram yapabilen röleler çıkartıyorlar.birde benim tavsiyem iki saate bir değer alıp takip et, oranlar gecemi bozuluyor,puanttamı.zaten görürsün değer aldığında rölelerin sıhhatli çalışıp çalışmadığını.ona göre bir düzen tutmaya çalış bence.
 
Son düzenleme:
%20 ve %15 değerleriniz zaten sınırdaymış, çok büyük olmayan değişiklikleriniz nedir ve bu değişikliklerden sonra mı başlamıştır. Ayrıca tüm kademeleri kontrol ediniz varsa yapışan, açık devre olan sigorta kontaktör kondansatör bulunuz..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst