90 KVA makina ve 300 metre mesafe, kablo kesit hesabı?

nupark

Üye
Katılım
9 Ara 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar. Forumu didik didik ettim ama istediğim şeyi bulamadım.
Kısaca durumu anlatayim:
3faz , Makina Gücü : 90 KVA
Fazlar arası gerilim, trafoda : yaklaşık 390 V
Mesafe : 300 metre .
Makina çalışır durumdaki akımı yaklaşık : 65-90 Amper (tek faz için)


Kablo kesiti ne seçmem lazim? Ve kablo ısınma hesabı yapmak istiyorum.
Şöyle bi olay var. biz bu makinaları 1x90 mm2 (Her faz için) ve 1x70 mm2 (nötr) için bu kesitlerde çekiyoruz, bu kesitleri makina üreticisi zorunlu olarak çektirtiyor ilk kurulumda.. biz bir kaç makineyi diğer trafoya baağlamayı düşündüğümüz için (Yeeni makinalar gelecek) ve mesafe cok fazla oldugu için 90mm2 kesitinin değişeceğini düşünüyorum. % 3 gerilim düşümüne fitim. fazlasını istemiyorum.
Yardım edecek arkadaşlarıma teşekkür ediyorum şimdiden.
Timuçin
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Gerilim düşürümü hesabı ekteki rar dosyasını ac cıkan programı çalıştır istediğin değerleri gir kesidi seç sana gerilim düşürümünü verir alıntıdır teşekür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • Gerilim Düşümü Hesapları.rar
    7.4 MB · Görüntüleme: 31
Merhaba arkadaşım;gerilim düşümü formülünden hesaplarsak.90mm2 kesit uygun gözüküyo dediğin doğru.Fakat yeni makinalar gelcek diyorsan onlarında güçlerini hesaplayıp ona göre kablo çekmek gerekir.Umarım yardımcı olmuşumdur.
 
teşekkürler arkadaşlar.. 95lik kablo yetiyor ki zaten makinanın üstündeki kablolar 95lik üretici zorunlu istiyor. gerilim düşümünü minimize etmek istiyorum. Bugun tam bi keşif yaptım:
175 metre mesafe söz konusu. 300metre değil. " ahnur " arkadaşın verdiği programı kullanarak hesapladım sorun yok. 380VOLT değil de 390 VOLT benim fazlar arası gerilim. ama neticede en kötüsüne göre hesaplayınca da sorun olmayacagı görülüyor. Zaten makineler full inverter'li o yüzden başlangıcta yüksek akım çekme gibi bir derdimiz de yok. benim sorunum küçük voltaj dalgalanmalarından makinelerin etkilenmesini önleyebilmek. o yüzden gereğinden fazla kesit kullanmayı düşünüyorum. Umarım kesit arttiriyorum diye 175 metre mesafesinde bir problem oluşmaz.?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst