6kv asenkron motorlarda yatak izolasyonu

dinamocu

Üye
Katılım
11 Ara 2008
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
59
Arkadaşlar bazı 6000 volt asenkron motorlarda rulmanın takıldığı yatak ile motor gözdesi elektriksel olarak izolasyonla ayrılmaktadır.burada amaç ne olabilir.kaçak akımlardan rulmanı korumak olabilir mi.ya da yatak sıcaklığını ısıl sensörle daha iyi kontrol edebilmekmidir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
büyük motorlarda rulmanlar ya izalosyon yapılıyor veya motor mili fıcalar vasıtasıyla topraklama yapılıyor bunun sebebi sürtünmeden meydana gelen statik elektiğin rulman üzerinden geçmesini önlemek rulman üzerinden elektrik geçerse rulman arızalanır.
benim bildiğim bu
 
Bu tıp büyük motorlarda rulmanmı var, yoksa, kayar (gezer) yatakmı. Değişik markalarda, ben her iki tipi de gördüm..
 
Bu tip motorlarda silindir makaralı NU 2030 gibi rulmanlar var.İzolasyonun sadece motorun arka kapağında olduğunu tesbit ettik ön mil tarafındaki kapakta yok.çok ilginç bir durum.Ama ben birçok defa yüksek gerilimle çalışan motorların tamiratında çalışıyorum bir çoğunda da böyle izolasyonla karşılaşmadım.Bu motorun markası ( Elin )' dir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,872
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst