6a sigorta neden açmaz?

başka bi sebep oldugunu düşünmüyorum.iyi çalışmalar....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
meslektaşım tamam anladım,sigortadan sonra koruma elemanın var ama adıda termik o açıyor zaten,acaba benmi yanlış anlıyorum,örneğin bir evde elektrikli şöfben bağlandığında kendi sigortası 25 amper,sigorta kutusundaki sigorta değerimizde 32 amper oluyor dimi piyasada genel olarak böyle,şöfbeni çok uzun süre çalştırdığımızda ilk önce hangi sigortanın atması lazım??çok büyük bir sorun çıkmadığı taktirde 25 amper,benim anlamadığım veya anlatamadığım bir noktamı var aydınlatırsanız sevinirim.iyi çalışmalar.

Herşeyi bildiğini sanma! gerçekte çok bilgili olsanda kendine Cahilim diyebilecek cesaretin olmalı
 
güç devresinde bulunan termik açmış dolayısıyla devre koruma olan termik çalışmış
bu durumda zaten kumanda devresi açmazki
eğer termik açmaz motorda fazla akım çekerse kumanda sigortası o zaman açar
kısa devre nötür-toprak ile olmuş anladığım kadarıyla
 
Bilmece gibi soru .
Su iletkenmidir ? önce bunu düşünelim .Sonrsında suyu iletken eden sebebleri !
ondan sonrada suyun içindeki katilazörlerin oranlarını.
Sonuç : Saf su iletken degildir ! içine biraz tuz katın iletkenlik başlar ,su ısınmaya başlar .
Tuzu fazla kaçırırsanız iletkenlik artar sigorta atar...
burdan şu çıkar suyunuz saf suya yakın ve iletkenligi az .
 
Bilmece gibi soru .
Su iletkenmidir ? önce bunu düşünelim .Sonrsında suyu iletken eden sebebleri !
ondan sonrada suyun içindeki katilazörlerin oranlarını.
Sonuç : Saf su iletken degildir ! içine biraz tuz katın iletkenlik başlar ,su ısınmaya başlar .
Tuzu fazla kaçırırsanız iletkenlik artar sigorta atar...
burdan şu çıkar suyunuz saf suya yakın ve iletkenligi az .


hocam süpersiniz.
gerçektende su da bu tip bir özellik olursa iletkenlik düşük olur.
belkide sorunun yanıtı budur.
 
arkadaşım iki çay kaşığının birine faz ver.birine nötr ve aralarında 1cm açıklık olsun .devre üzerinde 6 a. sigorta olsun.plastik cezvenin içerisine kaşıkları batır.su kaynayacak fakat sigorta atmayacaktır.dirençten dolayı akım sınırlandığından sigorta açmamıştır.sigortanın tipide önemli. saygılar.
 
ılk once termık atmıs ve sıstemı durdurmus termık motoru n cektıgı amperı kontrol eder sıgorta ıse bvtvn elektrık tesısatını kontrol eder ya ben sızın sorunuzu anlayamadım yada sız tam olarak ne ıstedıgınızı ızah edemedınız

bırde sıgortaların Cve B SERILERI Oluyor bvnv bılıyorsunuzdur bırde sıgortanın uzerınde kucuk yazılar ıle 3000ve 6000ve9000ve10000gıbı yazılar oluyor sızınkınde ne yazıyor...
 
değerli ustalar burdan çıkan sonuçları biri bir toparlarsa bilgi kirliliği olmaz sanırım.şimdi sonuç itibarıylaa ne söylemek gerekir. biri bir şey söylesinde rahat edelim saygılar.
 
swiçin içine su girmemiş olabilir.

su girse dahi ali ustanın dediğide mantıklı suyun iyonize olma durumu önemli.

6 amperlik sigortanın atması için sigorta üzerinden min. 6 a geçmesi lazım ki atsın. Su tam iyonize olmadığı için 6a sigorta üzerinden geçmemiştir o yüzden atmaz.
 
herkese selamlar şimdi benim bildiğim güç devresi ayrıdır kumanda devresi ayrıdır6 amperlik sigorta kumanda devresi elemanı oluyor sorudan anladığım kadar termikler ise güç devresi elamanı tabi kapalı kontakları kullanılıyor kumanda devresinde ama bu kumanda devresindeki bir kısa devreyi algılayacağı anlamına gelmez.Yani motorda bir arıza yada motora giden kabloda bir arıza var ki termik atıyor neden kumanda sigortasınında atmasını bekliyorsunuz anlamadım. birde şamandırada kısa devre yok ki sigorta atmıyor sigorta tutukluk yapsa kablo yanar yine kısa devre olduğu belli olur.demek ki şamandırada kısa devre yok.saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,764
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst