6a sigorta neden açmaz?

herkese selamlar şimdi benim bildiğim güç devresi ayrıdır kumanda devresi ayrıdır6 amperlik sigorta kumanda devresi elemanı oluyor sorudan anladığım kadar termikler ise güç devresi elamanı tabi kapalı kontakları kullanılıyor kumanda devresinde ama bu kumanda devresindeki bir kısa devreyi algılayacağı anlamına gelmez.Yani motorda bir arıza yada motora giden kabloda bir arıza var ki termik atıyor neden kumanda sigortasınında atmasını bekliyorsunuz anlamadım. birde şamandırada kısa devre yok ki sigorta atmıyor sigorta tutukluk yapsa kablo yanar yine kısa devre olduğu belli olur.demek ki şamandırada kısa devre yok.saygılarımla.

sn sürek avcısının sistemde swiç şamandaraya bağlı. Kuyuda yani. swiçin bağlantı uçlarına gelen kablolarda güç devresinden değil kumanda devresinden geliyor. Kumanda devresinede bağlı 6 amperlik tek sigorta varmış. Soruyu yanlış analiz etmişsiniz sn serk1982.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayın greenyucel, ben switch enerjisini güç devresinden alıyor demedim. İster flatör olsun ister şamandıra tarafından yönetilen bir switch olsun, sonuçta bu devrede bir kısadevre yok ki 6 amperlik sigorta atmıyor. Soruda ise neden termik attığında 6 amperlik sigortanın atmadığı soruluyor. Size soruyorum, motor termiğinin atması ile 6 amperlik sigortanın ne alakası var. yani motorda ya da motor hattında bir kısadevre varsa 6 amperlik sigortanın atma ihtimali olabilir mi? Ayrıca, termiklerin seri bağlandığı yazıyor bunu hiç anlamadım. Yani kapalı kontaklar mı seri bağlı ve bir motorda arıza varsa diğer motorların da mı çalışmaması istenmiş ve bu yanlış değil mi?
 
6 a lik sigorta atması için tam anlamıyla kısa devre olması şart değil. iyonize suda iletkenlik yüksek olduğu için tam kısadevre olmadan 6 amperlik akım, su üzerinden devresini tamamlarsa yine sigorta atması muhtemeldir. ama sn sürekavcısının böyle bir durumu olmadığı için atmamış sigorta normaldir. Güç devresi kumada devresi elbette ayrıdır termik attı diye kumandanın sigortası atmaz. Motor aşırı akım çekmiştir termik atar.
Termiklerin seri bağlanmasına gelince herhangi bir motorda problem olursa diğerleride çalışmasın diye bağlanmıştır tahminim. Ama güç çıkışlarımı seri bağlı yoksa yardımcı kontaklarmı seri bağlı bunu bilmiyorum bu konuya sn sürekavcısı açıklık getirebilir. Soru soruş şeklide karmaşık ztn sn beyinci ali ustanın dediği gibi bulmacaya benziyor:)
 
sayın geerenyucel bu switch in içine su gitmesi ve bundan dolayı sigortanın atmaması olayı zaten verilen cevaplar arasında belirtilmiş ve açıklanmış benim ona bişey dediğim yok.Aynı zamanda bu durum sorulan sorunun cevabıda değil ben sadece sorulan soruya cevap verdim.Böyle bir durumunda olup olmadığını anlamak kolay pensampermetreyle switch hattının akımı kontrol edilir,switch in içine su giripte bir direnç oluşturmuşmu anlaşılır.
 
değerli ustalar birkaç gün yoktum. sanırım konu biraz anlaşılmadı. olayşu. bizim bir su kuyusu var bu su kuyusu şamandıra sistemi ile kuyuda biriken suyu dışarı atıyor. bir sabah geldiğimizde bu kuyunun suyunu dışarı atan motor termiğinin attığı ama buna rağmen kumanda sigortasının açmadığı görüldü. çünkü swiç anahtarıda su içinde kalmıştı yani sistemi kumanda eden devre elemanlarıda su içindeydi. sistem topraklı ve nötürlü idi. demek istediğim bu su baskınına karşın neden kumanda sigortası açmadı olay bu . saygılarımla.
 
Sordugun sorunun cevabını öncelikle sen vermeye çalış !
Önce motorunun termigi neden açar?
Motor kısa devremi?
Aşırı çalışma mı yapmış ?
motoraSu mu gitmiş termik açmış ? aşırı çalışmışda o nedenlemi termik açmış?
Su kısa devre yaparsa hangi malzemen hasar görür ?

Akım hangi yolu takip ederse termik görevini yapmış olur?
Bence en kısa yolu takip etmeli !
Şamandıranın ! neden çalışmadıgını ara.
Motor termik açtıgından bütün motorlarınmı sustu?, kuyu taştı ( bağlantı hatan'mı var? !!!)
Senin görsel işitsel vede dokunsal olarak yaşadıklarını aktarırsan eksik kalan noktalara bizlerde bilgi bazında destek oluruz .

Yarım ve yetersiz bilgilerle senin bizden duymak istedigin verileri vermemiz çok zor
 
sigortanın olduğu panoya da su gitmiş mi? gitmemiş mi?
Termik açtıktan sonra -ki muhtemelen şamandıra switchi termikten sonra bağlıdır) zaten switchte elektrik olmayacağından, sigorta atmaz.
Kaldı ki , switchte sadece faz var, nötr yok.Bu durumda switchte faz varken su girse bile sigotra ATMAYABİLİR.Çünkü su zaten yalıtkandır ama, yapısına göre iletkense bile, genel olarak o kadar iyi bir iletken değildir.
Sigortanın olduğu kısma, yani panoya su girdiyse de , suyun direnci yüksekse ,sigortanın atmaması normaldir.
Bu arada anlattığınıza bakılırsa, sizin bu kuyu sistemi hiç te güzel değil.
Motorun durması durumunda, neden diğer motorların da durması isteniliyor ki?
 
Sayın sürek avcısı, motorun termiğinin attığı buna rağmen kumanda sigortasının atmadığı görüldü diyorsunuz.Yani termiğin koruduğu devre ayrı. 6A. lik sigortanın koruduğu devre ayrı.Termik attı diye 6A. lik sigorta da atmaz. Atarsa kumanda devresindeki başka bir sorundan dolayı atar.Birde termik atınca kumanda devresinide açar,yani swiç kutusu kısa devre yapmışta olsa önceden termik atmışsa 6A. kumanda sigortası yine atmaz.Bu kadar basit bir şey yılan hikayesine döndü anlamadım gitti.
 
:Daçmasını istiyorsan kaçak akım şalteri koymalısın.:D
 
değerli ustalar bizde azçok bu işleri yapıyoruz. öyle kırıcı kelime oyunlarıyla birbirinin kalbini incitmeyelim. bir bilen varsa çıkar olay şudur der bizde teşekkür ederiz. yok yılan hikayesi ,yok sorunun cevabını önce sen ver yok öyle bişey. biliyosan adam gibi cevap verirsin bilmiyorsan bilenleri dinlersin . benim felsemem budur. mesleğimin icabıda bunu söylememi gerektirir. bilmem yanlışmıyım. biz bilseydik neden böyle bir olaya takılıp kalalımki?kendine saygısı olmayanın başkasına saygısı olmaz. saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst