6 yada 7 servo yu aynı anda kontrol

rockbaba

Üye
Katılım
15 Eyl 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar merhaba yeni başlayacağım bir ar-ge için biraz bilgiye ihtiyacım var. benim bir makinede aynı anda 7 servo motoru lineer sistemde belirli ölçülerde hareket ettirmek istiyoruz. bunun için mach programı kullanabilirmiyiz. eğer kullanamazsak yerine kullanacağım başka program varmıdır. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Nasil bir sistemde/mekanizmada kullanacaksin?

Es zamanli hareket (interpolasyon) var mi?

Motorlar surekli ayni operasyonu mu tekrarlayacak yoksa is surekli degisecek mi?

Seri imal edilecek bir makine icin mi dusunuluyor yoksa tek bir makine icin mi?
 
Abi tek bir makinede kullanılacak ama işlenecek ürün ölçüleri farklılıklar gösteriyor o yüzden programlanabilir olması gerekiyor. evet interpolasyon var. biz bi yere olursa yapıcaz. ve sonrasında seri ye geçilebilir ama şimdilik öyle bir düşüne yok daha önce hep mekanik sistemler yaptık ve bu konularda çok fikir sahibi değiliz. teşekkür ederim.
 
Mach ile sanirim 6 motora kadar yapilabiliyor.
Bazi CNC kontrol uniteleri daha fazla motoru eszamanli kontrol edebiliyor. Örnegin Beckhoff da filan vardi sanirim 32 motora kadar destek.
Isletim sistemi olarak GNU/Linux kullanabilirseniz tek bilgisayar ile 9, yeni makineler ekleyerek sonsuz sayida motoru eszamanli kontrol edebilirsiniz.
 
Isletim sistemi olarak GNU/Linux kullanırsak ne avantajlarımız olacağını merak ettim?
 
GNU/Linux ortaminin avantaji ozgur yazilimlardan olusmasi ve kaynak kodlar acik oldugu icin her yerinin degistirilebilip kullanicinin ihtiyacina gore, kullanicinin bilgisi oraninda sekillendirilebilmesi.

Bu maddeyi buraya yazmamin sebebi: "rockbaba'nin sorununu halledebilecek sekilde GNU/Linux'un nasil degistirilebilecegini biliyorum, bu maddeyi de degerlendirmeye alsin. Ihtiyac duyarsa bu konuda yardimci olmaya calisirim" diye
 
abi çok teşekkür ederim bir şey daha sorucam kontrol paneli kullanırsak bu motorları CNC deki gibi G kodları ile mi yönetiyoruz ?
 
abi alttaki yazını sonra gördüm hangi şehirde yaşıyorsunuz olmazsa son aşamaya geldiğimizde senden yardım alalım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst