6.3kv sekron motor

Katılım
8 Ocak 2007
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
47
arkadaşlar elinde 6.3 kv sekron motor ve yolverme teknikleri hakkında acıklayı bilgi olanların varmı
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yıldız üçken veya softstarter ile yol verebilirsin.
kolay gelsin.
 
6.3 kilovolt mu ,6.3 kilowatt mı.
önce bu ayrıntıya dikkat. kilo volt ise özel, orta gerilim seviyesinde yol verme şalteleri kullanılır.
kilo watt ise yani 380 voltta çalışacaksa mekanik yada otomatik kumandayla oluşturulmuş yıldız üçgen şalterle olur.kolay gelsin.
 
6.3 KV sekron motor icin yardım istiyorum ve benim aradımı benim calıstımim fabrikada cok var bunların calişma prensibi ve varsa baglanti semalari
 
İlk kalkışı yüksüz yapman mümkün ise DOL (direct online) kalkış yapabilirsin. Tabiki kontaktör yerine kesici kullanacaksın. Yükte kalkış yapıyorsan 6,3kV'luk softstarter kullanarak motoru kaldırabilirsin. Bağlantı şekli 400V motorlar ile aynıdır bir fark yoktur.
 
sn hasankabakoğlu senkron motorlarda bildiğiniz gibi rotor ve stator sargılıdır.bu motoru çalıştırabilmek için "ikaz kontrol sistemi" denen senkron motor sürücülerden faydalanabilirsiniz.internette bu şekilde aratırsanız bi çok bilgiye ve firma adına erişebilirsiniz.kolay gelsin.
 
bu motora yol veme şekillerinden biri, ikaz (rotor)sargılarını kısa devre ederek motoru asengron motor gibi kalkındırıp, kısa devre açılır ikaz gerilimi uygulanır. düşük ve yüksek uyartım yapmakla motor indüktif,veya kapasitif çalıştırılabilir. kolay gelsin.
 
6,3 kv 400 kw 750 d//dak motorun revizyonu ile uğraiıyorum ulaşırsan bana yardımcı olurum eskı halı kendınden uyartımlıydı (dinamo ile) trıstor ıle uyarttıyoruz kolay gelsın
 
1- motorun yüktemi kalkıyor ?
2- motorun bileziklimi yoksa pilot sargılımı ?
3-rotor sargı voltajı kaç volt ? muhtemelen dışarıdan farklı bir voltajla besleniyordur. birde rotor sargı gücünü yazarsan yardımcı olabilirim sanırım. ben rotor sargının gücünü 30 kw tahmin ediyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst