6.3kv sekron motor

Selamlar 6,3 kV veya herhangi bir voltajda ki senkron makinaya (motor-generatör) yolverme olayı iki türlü olur,

1. Senkron makina motor veya generatör rejiminde çalışacaksa bu makinenin dışarıdan senkron hızına kadar tahrik edilip döndürülmesi daha sonrada ikazlama sistemine DC ikazlama yapılması(kaç volt-amper istediği etiketinde yazar, yalnız direk DC kaynağa bağlanmaz ikaz ayarlayıcı kontrol istemleri vardır bu iş için özel üretilmiş), senkronizasyon rölesi(25) yardımı ile bu malum makina şebekeye kendi kesicisi üzerinden senkronize edilir. kesici devresinde mutlaka uygun bir röle ile bu makine aşırı akıma vb korunmalıdır.devreye senkronize olan cihaz artık isterseniz bir generatör(Su türbini vb tahrik mekanizması ile miline tork uygularsanız uyguladığınız tork kadar sizin bagladığınız şebekeye kayıplar çıktıktan sonra Aktif E.enerjisi, ikaz sistemine verdiğiniz DC anerji nispetinde de Kapasitif-endüktif enerji vercektir, ikaz akımının değeri ile oynayarak şebekenin güç faktöründe cihazınızın kVA sı oranında oynama yapabilirsiniz yani dinamik tristörlü kompanzasyon sistemlerinden bile çok çok hızlı bir kompanzasyon düzeltmesi yapabilirsiniz) isterseniz bir motor(milinin ucuna mekanik bir yük bağlayarak aldığınız mekanik tork kadar şebekeden aktif güç talep edecektir) olarak veya bir dinamik kompansatör(sadece kendi kayıplarını karşılayacak kadar az bir aktif güç harcayarak reaktif enerjinin çok hızlı düzenlenmesi işi) olarak görev yapacaktır.

2. Bu makina sadece hep motor kompansatör olarak kullanılacaksa, bu makinaların rotorlarında ikaz sargısından ayrı kutup başlarında aynı asenkron motorlarınkine benzer ama görevi şebekeden elektriki ve motor milinden mekaniki gelen darbeleri yok etmek olan damper sargısı(kısadevre çubukları) vardır. Yani asenkron motorlar gibi bu damper sargıları yardımı ile kendi kendine yol alabilir(Çok yüksek akımlar talep eder o yüzden voltaj hızına göre kademeli artırılmalı senkron hıza ulaştığında nominal anma voltajı verilmeli) senkron hıza ulaştığı zaman kontrollü ikazlama ile senkronizasyona girmesi sağlanabilir.

Bunların yanında ilk çalıştırma için benim aklıma küçük güçlü nominal devri bunun nominal devrine yakın frekans kontrollü asenkron motor ile bu makina senkron hıza ulaştırılıp senkronize edilmesi geliyor .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,206
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst