55 KW dc motorun yerine kaç KW AC motor takabilirim

arkadaşlar bu konu hakkında detaylı bilgisi olan yokmu. ben yazılanlardan hiç bir şey anlamadım. 55kwdc motor 55kw ac motor kimisi aynı işigörür diyor kimisi başka .doğru iki tane olmazki birisi şu soruya akıllı bir cevap versin lütfen. saygılarımla.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar kavrama sistem yük olan 60 kw dc motor çalışırken yüke binince kömürlerinden ark yapıyordu, uzun süre çalışşa patlayacak durumdaydı. yerine 55 kw ac motor kullandım. Yük anında 1 saniye kadar (kendi akımı100amp )130 amper çekiyor. 5 saniye boş 1 saniye yük olarak çalışıyor, bir sorun yok.Motor klemensine 15 kvar kondanstör bağlı. Kondanstör yokken yükte 150-160 amper çekiyor.bir kıyaslama yapabilirsin.
 
senin 55kw lık dc motoruna bence 90kw ac motor yeterli olur gibi geliyor. fakat bu ekstruderde ne erittiginize baglı ve aynı zamanda ekstruder bölge ısılarıylada alakalı.şimdi ben 120 lik bi ektruderde 132 kw lık motor+sürücü kombinezasyonu ile kablo kılıflıyorduk gayette sorunsuz halen çalışıyor .tabiki dc motorun artısı çok moment olarak düşük devirlerde çok ii ama Bakım maliyetleri açısından ve bakım sıklıgı açısından ac ye göre dezavantajlı.işte bunları hesap etmek gerekli
 
bir dc motorun gücü 55 kw ise bu demektirki bu motor karsısındaki 55 kw lık bir mekanik gücü karşılayabilir.bu motor yerine yine ac 55kw'lık bir motor frekans kontrollü hız değiştirme cihazıyla sisteme uyum sağlanır diye düşünüyorum.
 
merhaba arkadaşlar ben ikinci el ac ve dc motor satıyorum tecrübe ile sabittir ki dc motor bakımı yapıldıktan sonra devir aralığı güç dengesi yönünden bence her zaman ac'den bir adım öndedir.sanayide dc kullanan fabrikaların ustalarından devir ve stabil çalışma yönünden aldığım bilgiler hep bu yönde olmuştur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,536
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst