50 hz motorun 60 hz de çalışması

Merhabalar arkadaşlar

Bir pompa firmasında çalışıyorum. Monafaze frekans konvertörü yardımıyla pompaları 60 hz de test etmek istedik . tek faz giriş üç faz çıkış bir frekans konvertörü aldık . sorun şu şebekeden beslendiğinde 50 hz de 2800 devir yapan pompa frekans konvertörüyle 50 hz de 2500 , 60 hz de 2800 devir yapmaya başladı. frekans konvertörünün iki çıkışını kullanarak besleme yaptık ve faz nötr arası 120 v gösteriyor. monofaze motorları 220 v 60 hz de nasıl test ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Mademki motorlarınız monofaze, bir motoru invertörün cıkısı8nda U-V arasına, ikinci bir pompayıda V-W arasına baglayıp deneyiniz derim. Invertör her 3 faz cıkısında dengeli yük görecekdir. Sadece ıkı faz arasına baglarsanız, motor sargılarından birisi veya kablo kopuk görecek ve arızaya gececekdir.
 
ben 50hz lik fan motorunu daha güçlü emiş sağlamak için 60 hz.de çalıştırdım uzun süre. deli gibi dönüyor sadece. :)
emiş performansında kayda değer bir fark görmediğim için motor rulmanlarını kucağa almamak için 50 hz. e aldım.motor deviri zaten yeterince yüksek.
 
zeybek'in dediğini denemelisin. hatta u-w arasına da başka motor bağla bence...
 
Konveyörde bağlı ve yük yok denecek kadar az olan 4 adet, 0.18kW, 380v 1400 d/d gamak marka motorum var,ve buna bağlı 1/7.5 redüktör.Bu hız bize yeterli gelmiyor,hızı %50 yada%60 artırmak istiyoruz(redüktörüde 7.5 tan aşagı bulamadım).Ben bu motora bir sürücü bağlasam 75-80 hz lerde çalıştırmanın bir mahsuru varmı acaba?
 
ben sürücü ile 150 hz kadar çıktım sorun çıkmadı şidilik
 
Sayın kaygısız,

Motorun 60 hz de çalıştırılması durumunda akımın artması konusunu ben pek anlayamadım, konuyu açabilirmisiniz

saygılarımla

Mesajınızı farkedemedim üzgünüm.
Motorun 50 hertzde çektiği akım örneğin 10 amperse 60 hertze çıkınca yaklaşık 12 amper çekecektir. Aynı yükü daha hızlı taşımak daha fazla güç gerektirir. Gerilimin değişmediği yerde gücü sağlayabilmek için akımda artış olacaktır. Frekansla beraber gerilimide yükseltirseniz motordan geçen akım değişmeyecektir ama şebekeden daha fazla akım çekmeye başlayacaktır.
Selamlar.
 
sürücü yerine 2 kutuplu motor bağla
Konveyörde bağlı ve yük yok denecek kadar az olan 4 adet, 0.18kW, 380v 1400 d/d gamak marka motorum var,ve buna bağlı 1/7.5 redüktör.Bu hız bize yeterli gelmiyor,hızı %50 yada%60 artırmak istiyoruz(redüktörüde 7.5 tan aşagı bulamadım).Ben bu motora bir sürücü bağlasam 75-80 hz lerde çalıştırmanın bir mahsuru varmı acaba?
 
hız arttığı için soğutma etkisi de bir miktar artmaz mı? Sonuçta anma akımı dediğimiz şey motordaki sıcaklık artışıyla ilgilidir. Motoru iyi soğutuyorsanız, plakasında verilen nominal akım değerinin üzerinde çalıştırabilirsiniz yeter ki sargı sıcaklığı yalıtım sınıfının izin verdiği eğerin üzerine çıkmasın. Tabii %20 lik hız artışının "iyi soğutma" anlamına geldiğini iddia ediyor değilim , ama bu da hesaba katılabilir
 
Arkadaşlar merhaba.

380 Volt, 1.15 Amper 50 Hz motoru ben 60 Hz 400 Volt Şebeke geriliminde nasıl çalıştırırım? Motor Türkiye'de üretilen bir motor ama ben Suudi Arabistan'a bunu uygulamam gerekiyor. Bu şebeke değerinde motora convert sürücü mü takmam gerekiyor?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst