5. defa yapmış olduğum bu devre yine çalışmıyor..

Devrenizde rezonans kapasitörü olarak ne kullandınız ? Resimde mavi renkli ana bobine bağlı 5 adet olanlar her birinin değeri nedir?

Ayrıca resmi uygulayan devre sahibinin sitesi varmı ? uygulamayıda görmek iyi olur.

Şu ana kadar gördüğüm hata iş bobini 5 spir olmalı diyor siz 3 spir yapmışsınız. Ayrıca bu iş bobinin değeride önemlidir. Bobinin çapı boyu ve spir sayısı ayrıca bobin telinin kalınlığıda önemlidir.

Devrenizde iş bobininin spirini arttırıp denermisiniz ve öncelikle içine küçük bir metal koyup deneyin mesela ilk başta bir toplu iğne veya bir çivi ile başlayın ısıtmaya.
 
kullanmış olduğum kondansatör bu ve bobini 5 spir yaptım bu devreyi yapanlar çok daha kalın bakır telle yapmışlar fakat ince telle yapanda var devrede mosfetlere soğutucu bağladım ama değişen birşey yok .sadece mosfetler ısınıyor :(
 

Ekli dosyalar

  • Untitled-11.jpg
    Untitled-11.jpg
    155.6 KB · Görüntüleme: 30
  • Untitled-13.jpg
    Untitled-13.jpg
    61.8 KB · Görüntüleme: 24
Devrede şemada verilen bilgiye göre 0.27 mf 160 volt kondansatördeen 16 adet kullanılmış. Buda takribi 4.32 mf yapıyor.

Siz ise 4.7 nf kondansatör kullanmışsınız. 10 adet buda takribi 47 nf kondansatör yapar buda 0.5 mf kondansatör yapar. kapasitörü baya bir arttırmalısınız. rezonans oluşturamıyorsunuz.

Verilen şemanın çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama şema üzerinden hareket ederek yorum yapıyorum. Eğer çalıştırırsanız bende bundan bi tane yapabilirim. Ne zamandır aklımda böyle bir indüksiyon ısıtıcısı denemek vardı.
 
Son düzenleme:
ilgilendiğin için teşekkür ederim yeni kondansatörler bulup tekrar denicem..
 
Umarım güzel sonuçlar alırsınız denemelerinizin sonucunda. Ben teşekkür ederim kolay gelsin olumlu olumsuz bizi cevapsız bırakmayın.
 
Bağladığınız kondansatörlerin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz. Yapan kişi 0,27 uf 160v 16 adet kullanmış...
 
evet sonunda devreyi yaptım bu sefer çalışdı,yaptığım hatalar rezonans katında yeterli büyüklükde kapasitör bank oluşruamamış olmammış. aşağıda videosunu ekliyorum birde anlayamadığım bir konu osilaskopun ekranında frekansda sanki bir zıplama gibi bir sorun var bu neden kaynaklanıyor fikriniz varmı..
 
kolay gelsin ustalar. bu cihaz nerde kullanılıyo yada ne işe yarar
ısıtma yapan bobini bakır'a benzettim ben bakır borumudur o.
 
Elinize sağlık gayet başarılı bir uygulama olmuş.

Osiloskop ekranındaki zıplama bobin içerisine yük oluşturacak ısıtacağınız metali koyduğunuzda da oluyormu? Eğer olmuyorsa sorun bobin boşta çalıştığı için üzerindeki akımı bir yere akıtamadığı için olduğunu tahmin ediyorum ancak deneyimlemediğim için bilemiyorum.

Kolay gelsin.
 
Ölçümü diyottan değil de bir de fetlerden (her 2 si) yapsan aynı durum var mı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,611
Mesajlar
919,017
Kullanıcılar
450,614
Son üye
goktug59

Yeni konular

Geri
Üst