9v adaptörle 3 ayrı cihazı besleme

cihantes

Üye
Katılım
28 May 2023
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
merhabalar

elimde 1 tane 9v 1400ma adaptör var. 3 tane de 9v 200ma ile çalışan gitar pedalı. bu 3 pedala da 9v elektriği sağlıklı biçimde paylaştırmam için nasıl bir devre kurmam gerekli?

***

ben bu adaptörü seneler önce bodoslama olarak kablosunun ucuna 3 tane uç koyarak kullanıyordum. pedallar düzgün çalışırken bağladığım bütün cihazlar bir süre sonra bozuldular. evde ses kartım'ın o preamp girişi bozuldu, farklı stüdyo'larda bağladığım amfilerin sigortası 4-5 kere attı vs vs

fazla amper'in pedallara zarar vermeyeceğini biliyorum -ihtiyacı kadar amper çeker cihazlar- fakat preamp denen girişler oldukça hassas devreler aslında. -bu arada o zaman ses kartımın o girişi 3 kere bozuldu garantiye gitti geldi, ne zaman 9 volt 200ma lık adaptör kullanmaya başladım ne ses kartında bir sorun oldu ne de kullandığım amfilerde.- ben bu yüksek amperi bir şekilde pedallar üzerinden bağladığım preamp devrelerinin (ses kartı, amfi üstündeki) çektiğini düşünüyorum bu sebeple bozuluyorlardı, o yüzden kuracağım devrede pedallara direkt 200 ma gitsin istiyorum fazlası değil.
 
Her bağlantı yapılacak cihaza voltajı, 1 A lik shottky diyot ile ayırın. Birbirleriyle etkilenmezler.
Voltaj düşüklüğü de olmaz.
Gerekirse 220 veya 470 uf kondansatörle desteklersiniz.
Not: Devreyi bozan aynı kaynağa 3 cihazın birlikte bağlanmış olması olabilir .
Araya diyot takarsanız bağlantılar ayrılmış olur. Birbirlerinden etkilenmezler.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst