4 Eksen CNC USB Kontrol AKZ250 ve Slave eksen sorunu

baska pcde denemem için yarım gun ayar yapmam gerekicek birde usb kart lpt degit
 
vayy cok tesekkur ederim mm ayarları sensör ayarları hepsi otomatik gecermi
 
mach3 bütün ayarları oraya kaydediyor
 
biz bir hat kurduk ahsap işleme yaptırıyoruz robot ürünü cnc ye koyup cıktıgında bir röle yardımı ile cnc ye start veriyor fakat cnc cok gec baslıyor calısma 2 saniye kadar bekliyor
https://www.cnc-marketi.com/urun/4-...MIqdm8487c3wIVDud3Ch2xDABrEAQYBCABEgI2yvD_BwE
kartım bu
Röle ile tetiklediğiniz girişe manual sinyal verdiğinizde yine bu gecikme yaşanıyor mu? (Input a buton vasıtası ile 5v ( inputunuzu 5v desteklediğini düşünerek yazdım)vermeyi deneyin)
Oemtrigger buton mantığını mı kullanıyorsunuz start için yoksa başka bir yol mu kullanıyorsunuz?
 
Bahsettigim gibi direk sinyal verince de bekliyorr
Kartı besleme gerilimi kaç volt? Kaç amper?
1-Besleme gerilimi 24v altında ise bu tip sapıtmalar yapabilir. Elektronik elemanların eşik gerilimleri vardır değerler bu eşik gerilimin altında kalıyorsa sıkıntı ondan olabilir.
2-Besleme gerilimi ile bir kaç şeyin daha beslemesini yapıyorsanız ve güç kaynağı buna yetmiyorsa sistemlerin hepsi çalışırken voltajı düşürür. (Robot kol parçayı bırakıyor geri çekilip durup start diyor. Robot kol da bu sistemden besleniyorsa durduktan belli bir süre sonra voltaj yükseliyor ve start a gönderdiğiniz voltaj girişin eşik geriliminden geçecek seviyeye geliyordur.) Örnek olarak 24volt besleme 22volt seviyesine iner bu da elemanların stabil çalışmasını etkiler.
Sisteminizde bunları bir kontrol edin büyük ihtimalle böyle bir problem yaşıyorsunuz. Sisteminizi tam bilmediğim için varsayımlar ile yorum yapabiliyorum.

Ölçüm cihazı ile robot kol start verdiği zamanda kartın girişinde ki voltaja bakın o an düşük ise (20v gibi)2sn sonra kendi seviyesine geliyor ise (24v değerine) güç kaynağınız yetersizdir.
 
bahssettiklerinizin hepsimni denendim bi problem yok kartımın beslemesi 24 volt giriş sinyalleride 24 volt cnc panosu icerisindeki guc kaynagı sadece usb kartı besliyor ve giriş cıkıs sinyallerini besliyor baska birsey beslemmiyor
birde söyle bisey calısana karadar start vermiyorum startı verip kesiyorum yani bir insanın start dugmesine basıp cekmesi gibi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst