3x120+70 lik kabloya ek olur mu

nalan söylüyorsun nalan! 3x240+150 nayır nolamaz.... öyle bir iletken yok.
3x240+120 dir. bu ek mevzuatında sanırım arkadaşın ustası tecrübesiz ve ekleyeceği kablonun referansını tutturamama ve kablonun taşıyacağı anma akımının düşeceği bununda bir üst kesite kadar çıkılması sonuç olarak işlerin karışacağını tahmin ederek bocalamış olmalı yoksa neden eklenmesin ki!
BİZ 34,5KV'ta 19,5 MEGA WATT YÜK ÇEKEN 1X240+16 XLPE İLETKENİ DEFALARCA VE RAHATLIKLA EKLEDİK.
AG OG EK TECRÜBEMİZ 1000 ÜZERİNDEDİR.
Orada önemli olan optimum elektron hareketi için bağlantı noktalarında kesit ihlali yapmamak, yalıtım kurallarına da uymuşsan gerisine korma.

1X240+16 XLPE İLETKENİ yoktur

1X240+25 mm2 XLPE İLETKENİ vardır
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ustanın olmaz demesinin bence iki sebebi olabilir.1)yeni tesisatta ek yapmak istemedi.2)eki yapsa seni dinlemiş ve ustalığınaleke sürdürmüş olacaktı.25 metre su altında 120lik kabloya ek yapma teknolojisi var da,senin kablonun eklenmsinde neden olmasın?ek olur...iyi olur...hayırlı işler...
 
bencede ek mufu kullanın. en sağlıklısı o olur
 
arkadaşlar protolin ile ek haricinde ısı büzüşmeli ek kullanarak ta ek yapabilme imkanınız bulunmaktadır. A.G. VE O.G. kablolarında ek yapılmasında hiçbir sakınca yoktur.
 

Ekli dosyalar

  • raycham kablo eki.pdf
    4.1 MB · Görüntüleme: 23
arkadaşım biz 185 ilk kabloyu ek yaptık 200 kw lık motor hala çalışıyo ve bu kablo 2 metre yerin altında hala çalışıyor tabi ustanın bi bildiği vardır yargılıyamayız
 
arkadasım ne guzel ek mufunu gostermıs ızolesını guzel yapoarsan ıc bısey olmaz nemden koru yeter
 
benzer bişiyde bende karşılastım 110 kw lık bir fabrikada 70 kw lık 90 mt uzunlukta bi kablo aldım 10mt kısa geldi ve bunu sanırım 180 kw lık eski bir kabloyla ek yaptım 1 yıldır fabrika bu şekilde çalışıyor bi sorunla karşılaşmadım. ek sağlam yapıldığı taktirde ve üzolesi düzgün yapılırsa bi sorun cıkmıycak kanahatindeyim.
 
yunusx kaldır kafanı bak eksiz kablo göremediğinde söyle bana cevabını verelim!ek olur kurallarına uygun oldumu dandik yapma yeter izoleyi ii yap yeter.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst