3x120+70 lik kabloya ek olur mu

Hiç bir şekilde her hangi bir problem olmaz her türlü kablolara ek yapabılırsın ket5 bilgisayar kablosumu bu bilgisayarlarda problşem yapcak senın usta işi kabala aldı sanırım para cıkmsın diye o şekilde düşünmüş olabılır
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
elektrik enerjisi üretim tesisinden çıktıktan sonra son kullanıcay kadar çok çeşitli yöntemlerle kablolar ve çihazlar bağlantı ve ek yöntemleri kullanılarak taşınır.
alçak gerilim kablolarında ek için kesit önemli değildir. iyi bir ek mufu ve işçlilike kaliteli bir kablo eki yapılabilir. dikkat edilecek çokta kablo damları eklenirken kablo ek mufunun iyi yerleşmesi ve sıkılması , ayrıca izalasyonu sağlayan prptolin maddesinin kıvamında tum dolguyu yapacak şekilde dökülmesidir.
 
her kabloya ek olur.yeterki eki yapan kişi düzgün yapsın. yönetmeliklerde klemens kullanılmasıda tavsiye edilir. düzgün yapılmayan ekler ise ustanızın dediği gibi problemdir.
 
olur tabi,niye olmasın.
 
geçenlerde ustamızın ölçtüğü kablo planlanan yere kısa geldi bende ek yapalım dedim usta büyük kablolara ek olmaz verimi düşer bilgisayarlara zarar verir dedi hattı fabrikanın idari bölümüne çekmiştik bizde kabloyu çaprazdan çekmek zorunda kaldık benim forumdaki arkadaşlara sorum şu olacak böyle 3x120+70 lik olsun 3x95 lik olsun ek olmaz mı böyle bir sorunla karşılaşılınca ne yapmalıyız yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Hertür kabloya ek yapılabilir. Protolin ile yapılan ek sistemleri var. Isı büzüşmeli ek sistemleri var. :Tavsiyem kablo kesitine göre ek mufu alıp eklemeniz. Ek mufunun kutusunda talimatnameside var. başarılar.
 
ülkemizde özellikle istanbuld'a bir trafo merkezine girip bakabilirsiniz trafodan elektrik dağıtımı nasıl yapılıyor, ne kadar ek yapılıyor,baralara ne şkilde bağlanıyor kısacası bu elektirk ne şartlarda işletmelere ulaşıyor. ek yapılmaz diyen arkadaş incelerse daha iyi olur.
 
eski ustalara laf anlatmak hayli zor olur şahit olmuşsunuzdur.
mesela bizde eskiden kalaylı ek mufları kullanılırdı usta onu kabloya takar aradaki boşluğa kalay akıtarak iyice doldurur önce kuru üstübüyle şekillendirir sonrasında ıslak üstübüyle soğutma yaparak işi bitirirdi.
bir zaman sonra şirket sıkmalı ek mufları almaya başladı bilirsiniz bu muflarda ortada bir delik bulunur.önceleri olmaz bu malzemeyle ek yapılmaz illede kalay akıtmak gerek diyen ustalar o küçücük delikten içeri kalay akıtmaya kadar götürdüler işi.sıkmayı asla kabul etmediler.
kaldı ki şimdilerde cıvatalı olanları çıktı kırılana kadar sıkılan cıvata ile ek yapmak mümkün.
usta ek yapılmaz diyorsa bilin ki ölçüyü yanlış almıştır başka bir sebep göremiyorum.
 
üretimi bitmiş kabloya ek olmaaaaz
biz üreticisiyiz dolgusu çekilmişse dış kılıfa ek olmazz mümkün değildir...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst