3x120+70 lik kabloya ek olur mu

ek mufu diye bir şey var bunu bilmiyormusunuz
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ölmüş ile olmuşa çare yok,

kablomu kısa geldi, belli bir noktadan patlakmı verdi vs.. vs.. sebeplerle kabloya ek ihtiyacımı doğdu , kablo çok ucuz hadi hepsini çöpe atalım yenisini çekelim deme şansımız olmadığına göre Ek Mufu kullanacağız demektir,

öneriyi gelince..

Yüksek Gerilim ek mufu raychem 1x35 den 1x240 ve muhtelif 3 x kablolara kullandık fıstık gibide oldu

Alçak gerilim içinde
2x... 3x..4x... 3x16+... bunlara ısı büzüşmeli

3x25 ve üstü içinde Doldurulabilir (Giriş-Çıkış) Ek Mufu Kullanılabilir

kaldıki bazı yerlerde ek mufu kullanmaya mecburuz özelllikle istanbulda çalışanlar bilir BOX yada SDK yoktur yeraltı Tesis edilmiş şebekelerde bütün aboneler Yarma Ekli ( T Ekmufu) şekilde Besleniyorlar yani örneğin depar kablosu 3x120+70 ,abonenin besleme kablosu mecburen T ek mufu kullanılacak (Giriş-Çıkış+Branşman)

Bunların malzeme şartnameleri vardır standartları vardır buna uyan malzemeyi alır belirtilen yönergelerde kullanırsın olur biter..

Dişlerin döküldü ee yeni dişte çıkmıyor mecbur protez yapacaksın eskisi gibi olmaz ama hiç yoktan iyidir..
 
merhabalar,
enerji kablolarına şantiyelerimde ek yaptırmayı kesinlikle istemem. çünkü riski çoktur. fakat işveren, maliyet açısından düşündüğünde bu riski kabul edebiliyor. bende dolayısıyla yapıyorum. yaptıklarımıda ek mufu ile yapmışımdır. gayet düzgün ve sorunsuz olmuştur. Ek mufu markası olarak ısı ile büzüşen raychem i tercih ederim.
iletkene ek yapılmasını hiçbir zaman sağlıklı bir sistem olarak görmüyorum.
 
geçenlerde ustamızın ölçtüğü kablo planlanan yere kısa geldi bende ek yapalım dedim usta büyük kablolara ek olmaz verimi düşer bilgisayarlara zarar verir dedi hattı fabrikanın idari bölümüne çekmiştik bizde kabloyu çaprazdan çekmek zorunda kaldık benim forumdaki arkadaşlara sorum şu olacak böyle 3x120+70 lik olsun 3x95 lik olsun ek olmaz mı böyle bir sorunla karşılaşılınca ne yapmalıyız yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Ustan biraz ufak atmış :)
Ustanın dediği tek noktaya katılıyorum oda DÜŞER kelimesi... Evet verim düşmez ama ana kablodan çekilen akım düşer. Çıkan akımların toplamı giren akıma eşittir prensibine göre ekte problem yaşanmaz. Ayrıca bilgisayara zarar neden versin onuda çözebilmiş değilim :)
Altan erkekli, demet akbağ, yılmaz erdoğanın oynadığı bana bir şeyhler oluyor tiyatrosunda yılmaz erdoğan diyodu bu sanayi ceryanı biraz daha çapaklı oluyor diyordu :D ustana görede ek olunca çapaklanıyo her halde elektrik :D
 
belki işin şartnamesi gereği kablolar yekpare olacaktır. bu sebebten dolayı ek yapmak istememiştir.
 
genç arkadaş doğru söylüyor bence yüksek gerilim kablolarının özellikle havai hatların eklenmesi kolay ve problemsizdir. yükü voltaj taşıyor, o kablodan geçen akım çok az. ancak düşük gerilim kablolarının eki daha fazla itina ister. 120 lik bir kablonun eklenmesi o kadarda basit bir iş değildir. tabii imkansız da değildir ancak son çare olmalıdır. yıllar içinde yapılan ekte problem yaşanabilir.
 
Son düzenleme:
arkadaş kabloya ek yapılır ama çapı büyük olan kablolara muf la ek yapılır yalıtımı tab olsun diye
 
geçen gün 3x240+150 2 adet ek yaptım bu yeterlidir sanırım.

nalan söylüyorsun nalan! 3x240+150 nayır nolamaz.... öyle bir iletken yok.
3x240+120 dir. bu ek mevzuatında sanırım arkadaşın ustası tecrübesiz ve ekleyeceği kablonun referansını tutturamama ve kablonun taşıyacağı anma akımının düşeceği bununda bir üst kesite kadar çıkılması sonuç olarak işlerin karışacağını tahmin ederek bocalamış olmalı yoksa neden eklenmesin ki!
BİZ 34,5KV'ta 19,5 MEGA WATT YÜK ÇEKEN 1X240+16 XLPE İLETKENİ DEFALARCA VE RAHATLIKLA EKLEDİK.
AG OG EK TECRÜBEMİZ 1000 ÜZERİNDEDİR.
Orada önemli olan optimum elektron hareketi için bağlantı noktalarında kesit ihlali yapmamak, yalıtım kurallarına da uymuşsan gerisine korma.
 
arkadaşım sen ekini güzel yaptıktan sonra hiç bişey olmaz bal gibide ek olur muf kullan bal gibi olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst