3KW DC Motor Kumanda

mavera28

Üye
Katılım
25 Eyl 2007
Mesajlar
90
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar ben elektronik fakültesi mezunuyum o yüzden elektrik motorları hakkında oyle pek bir bilgim yok fakat bir uygulamamda;

3kw 1500d/d 24V DC lik bir motor kullanmam gerekiyor.Motor bir hidrolik sistemin hidrolik gücünü tahrik edecek.Ve bu tahrik sadece yedek olarak ve özel şartlar altında çalışacak.Dc motor için gereken kumanda ve güç voltajı akümülatörden alınacak.bunun için gerekli kumanda elemanları termik ve kontaktör nasıl olmalı.(AC Ürünlerden farklı bir seçimi olmalı diye hatırlıyorum) ve sistemin güç devresine ait bir şema.

Not:Motor direk yol verilecektir.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
3 kW'lık bir DC motor yaklaşık olarak 125 A akım çekecektir. Sistem bileşenlerini buna göre seçersen sıkıntı yaşamazsın.
 
Akülü forkliftler var, gerci bazıları 48 voltla calısır ama, en azından size fikir verebilir. Onlarda da elektronik yol verici sistemler mevcuttur. Bazı , bına içi temızleme makınaları var. Büyük mağaza market, AVM lerde bunlardanda istifade edebilirsınız düşüncesindeyim..
 
Arkadaslar İlginiz için teşekkürler...
 
Arkadaşlar bu konuda bende inanılmaz sıkıntı çekiyor ve strese giriyorum bir iki gündür.Ürünleri satan insanların bile bilgi veremediği bir olay bu..3 kw dc bir hidrolik güç ünitesi var.üzerinde bir popet valfi.birde 150 A yazılı bir selenoid valf var.bu selenoid sanki arabalardaki starter rölelere benziyor.24vdc ile çalışıyor.ben bu motora hangi şartlarda enerji vericem hiç bir dökümana ulaşamadım.yardımcı olursanız minnettar olacağım..
 
sn hikmetaes, aynen starter röledir, sıkıntınız nedir nasıl yolvermek istiyorsunuz ? biraz açıklarsanız yardımcı olabiliriz.
 
arkadaşlar bende aynı konuda sıkıntı çekiyorum ltfn yardım!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Herkeze selam.Ben akülü forklift tamiri ile uğraşıyorum.İstediğiniz semaların ve bilginin tamamı bende mevcut.iletişime geçen herkeze seve seve yardımcı olabilirim.
 
3kw 1500d/d 24V DC lik bir motor kullanmam gerekiyor.Motor güneş enerjisi ile doldurulan 12 adet 24 volt'luk akülerden aldığı güç ile güneş arabası projesinde kullanılacak dc motoru besleyecek. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim? Şimdiden çok teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst