3 Tarife / 1 Tarife geçişi yapacak kontaktör sistemi yardım

turkzade

Üye
Katılım
25 May 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

Saat 17:00'de tek tarifeli sayaçtan gelen elektriğe yol verecek, saat 22:00' ise de 3 tarifeli sayaçtan gelen elektriğe yol verecek bir kontaktör sistemi lazım. Yani hangi saat diliminde elektrik ucuz ise onu kullanmak istiyorum. Geçişlerde kesinti olmayacak. Sayaçlara aynı faz giriş yapıyor.
Saat 17:00'de iki kontaktörde iletimde olacak kısa bir süre( kesinti olmayacak kadar ) ardından tek tarifeli sayaçtan gelen elektriği süren kontaktör iletimde kalıp diğer kontaktör (3 tarifeli sayaçtan gelen elektriği süren kontaktör ) iletimde olmayacak.
Saat 22:00'de ise iki kontaktörde iletimde olacak kısa bir süre( kesinti olmayacak kadar ) ardından 3 tarifeli sayaçtan gelen elektriği süren kontaktör iletimde kalıp diğer kontaktör iletimde olmayacak. İlginiz için çok TEŞEKKÜR ederim...
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İstediğinizi zaman roleleri ile veya basit bir plc ile yapmak mümkün de işin yasal durumunu hesaba kattınız mı?2 ayrı tarife olduğuna göre 2 abonelik sözkonusudur.İşe girişmeden konuyu bu yönden incelemenizi öneririm
 
İki adet aboneliğim mevcut. Biri ortak kullanım diğeri bireysel. Bina ailemize ait olduğu için (her iki faturayıda ben ödüyorum ) sorun yok. Bu sistemi en ucuz kaça mal edebiliriz. PIC uygun bir çözüm olur mu?
 
yasal sıkıntı çıkmayacaksa basit bir plc(örneğin delta ile)istediğinizi yapabilirsiniz.Plc kullanılırsa elektrik kesilmelerinde zamanın karışması gibi sıkıntılarla da karşılaşmazsınız.Zaman rolesi kullanılırsa mekanik tip(enerji kesildiğinde sorun çıkmaması için)kullanılması gerekir
 
*sistemdeki gücünüz ne kadar?kontaktör kullanacağınıza göre önemli
*Plc ile kumanda etseniz bile sayaçlar arasında geçişte dalgalanma olacaktır diye düşünüyorum.Kumanda panolarındaki kontaktörler etkilenecektir
*Gücünüz fazla değil ise sayaç sonrasınına online ups kullanabilirsiniz.(masrafı kurtarır mı hesaplarsınız)
 
Sayın AD_EM

Geçişlerde kesinti olmaz değil mi?
 
şekli sadeleştirerek tekrar ekliyorum. Zaman saati olarak legrandı kullanırsın. geçiş yapılacak olan zamanları iyi ayarlarsan kesintisiz geçiş olur. burda önemli olan şey şu. her iki sayaçta toplam yükü besleyebilmedir.
 
arkadaşım elektronik sayaç kullan ondada tarifeli kullanım mevcut faturan tarife li geliyor.
 
sado06 arkadaşım elektronik sayaç kullan ondada tarifeli kullanım mevcut faturan tarife li geliyor.

Sayın sado06
Galiba yazımı dikkatli okumamışsınız. Sistemde zaten 3 tarifeli sayaç mevcut. Aynı zamanda tek tarifeli sayaçta var. Bütün mesele 17:00-22:00 arasında mevcut pahalı elektrikten kaçınmak.

hemmuhhemtek şekli sadeleştirerek tekrar ekliyorum. Zaman saati olarak legrandı kullanırsın. geçiş yapılacak olan zamanları iyi ayarlarsan kesintisiz geçiş olur. burda önemli olan şey şu. her iki sayaçta toplam yükü besleyebilmedir.

sayın hemmuhhemtek
Bu sistem kaça mal olur acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst