3 Faz Ac Motoru Servo Motor Gibi Kullanmak

Adh

Üye
Katılım
20 Ara 2012
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
37
Üstadlarım merhabalar. Raspberry Pi üzerinden 3 faz bir motoru servo motor benzer hareketler yaptırabilirmiyim? Hassasiyet önemli değil. Bunun için bir sürücü varmı? Motorun hareketi ileri geri dur kalk olacak. Ama Raspberry pi Üzerinden sürekli komutları alacak.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Üstadım önerebilecegin bir ürün varmı?
 
Marka model oneremeyecegim ama satis temsilcilerine encoder geri beslemeli vektor kontrol tipi surucu istiyorum dersen urun gosterirler. Pahali bir ugras olacak.

Surucunun pozisyon servo ozelligi yoksa servo kontrol icin MCU karti yada PLC kullanman da gerekir.

http://www.cncdesigner.com/wordpress/?p=6675
 
Motor miline akuple edeceginiz, "resolver" i, sıemens-micromaster sürücü ıle kullanabilirsiniz.
 
1.5 kW servo motor artı sürücü 500$. Uygun bir çözüm bulmaya çalışıyorum.
Motor miline akuple edeceginiz, "resolver" i, sıemens-micromaster sürücü ıle kullanabilirsiniz.
Üstadım bu cihazı pwm ile servo motor gibi kullanabilir miyim?
 
Son düzenleme:
Bu konuda uzman değilim, Çalıştıgım terkstil fabrıkası, baskı makınasında. ana motor (mıcromater sürücülü) step motorlarlar ile senkron çalısıyordu.
Bu motor, slave (verici/ ana motor olarak çalısıyor)
 
  • Beğen
Tepkiler: Adh
Üstadlarım merhabalar. Raspberry pi üzerinden 3 faz bir motoru servo motor benzer hareketler yaptırabilirmiyim? Hassasiyet önemli değil. Bunun için bir sürücü varmı? Motorun hareketi ileri geri dur kalk olacak. Ama Raspberry pi Üzerinden sürekli komutları alacak.
Bu tarz bir uygulamayı maske makinasının hız kontrolunde yapmıştım,yanlız yön degiştirme işlemci ile yapılabilirmi konusunda emin degilim,gerçi oda pek sorun degil,en kötü durumda bir kontaktörle iki kablonun yeri degiştirilir(Belki buna gerek bile olmayabilir)
Sürücünün kontrol girişlerine uyguladıgın puls in uzunluguna göre motorun hızı artmakta/azalmakta veya durdurma işlemi yapılmakta idi.(ayar menusunden uzak kontrol seçilecek)
Geri besleme olmadıgından servo motor gibi noktasal hareket yaptırmanız zor.Ancak dedigim gibi işlemci ile hız kontrolu saglayabilirsiniz.
Birde modbus kontrollu sürücülerle yapılabilinirmi kontrol edin derim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst