Asenkron motor yerine servo motor seçimi

1737006346081.png

150 kg değil bunu yanlış söyledim

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    223.8 KB · Görüntüleme: 36
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tamam, bu değerler daha makul oldu,
Yanız 2 motordan bahsetmiştiniz.

1. Döner kayışın ağırlığı?

2. Ayrıca 1400 devir dönen motor 700rpm de mi çalışıyor.

3. Akselerasyon ve deselerasyon değerleri nasıl?
Yatay eksende veya motor kasnağında?

döner kayış toplam 50 kg gibi bizim değiştireceğimiz motor 1 adet. Orjinal sistemde motor 1400 rpm arada kasnaklarla 1/2 kayışı çeviren kasnak 700 rpm e düşürülüyo.
50 ms gibi akselerasyon deselerasyon değerleri var

Son düzenleme:
merhaba, ayrıca bir başlık açmak yerine mevcut konu üzerinden bende danışmak istedim.

iplik üretim makinemizde 1500 d/d 0,55 kw 1/60 redüktörlü bir motorumuz var. bu motor zincir dişli aktarma aktarma sistemi ile bir yükü aşağı yukarı hareket ettiriyor.

ayrıca redüktörden sonra 12/44 gibi bir oran ile sistem daha da yavaşlatılıyor.

Şuan sürücü 4 hz hız ile çalışıyor ve bu motor yaklaşık 7-8 dakika bir yöne hareket ediyor, daha sonra tam ters yöne hareket ediyor. Günün yaklaşık 10-11 saati sürekli olarak bu şekilde çalışıyor.

Finalde 0,5-0,6 d/d gibi bir hız elde ediyoruz.

Bu sistemde bir revizyon yapmayı planlıyorum, elimde siemens 1,5 kw bir servo motor var. Bu motor ile aynı işlemi yapmayı düşünüyorum. Fakat merak ettiğim bir konu, servoyu minimum ne kadar devirde çalıştırmam gerekir, illa redüktör bağlamalı mıyım? sadece dişli-zincir sistemi ile devir düşürsem bile ne kadar düşürebilirim?

Teşekkürler

merhaba, ayrıca bir başlık açmak yerine mevcut konu üzerinden bende danışmak istedim.

iplik üretim makinemizde 1500 d/d 0,55 kw 1/60 redüktörlü bir motorumuz var. bu motor zincir dişli aktarma aktarma sistemi ile bir yükü aşağı yukarı hareket ettiriyor.

Şuan sürücü 4 hz hız ile çalışıyor ve bu motor yaklaşık 7-8 dakika bir yöne hareket ediyor, daha sonra tam ters yöne hareket ediyor. Günün yaklaşık 10-11 saati sürekli olarak bu şekilde çalışıyor.

Bu sistemde bir revizyon yapmayı planlıyorum, elimde siemens 1,5 kw bir servo motor var. Bu motor ile aynı işlemi yapmayı düşünüyorum. Fakat merak ettiğim bir konu, servoyu minimum ne kadar devirde çalıştırmam gerekir, illa redüktör bağlamalı mıyım? sadece dişli-zincir sistemi ile devir düşürsem bile ne kadar düşürebilirim?

Teşekkürler
Merak ettim. Mevcut çalışan makineniz de ısınma sorunu olmuyor mu bu kadar düşük devirde.
Servo motor sizin istediğinizin tam dersi yüksek devirlerde çalışmak üzere tasarlanmış bir motor. Sürücü ile istediğiniz devirlere düşer mi, düşerse torku ne olur malesef tam bir uzman sorusu .

Son düzenleme:
Merak ettim. Mevcut çalışan makineniz de ısınma sorunu olmuyor mu bu kadar düşük devirde.
Servo motor sizin istediğinizin tam dersi yüksek devirlerde çalışmak üzere tasarlanmış bir motor. Sürücü ile istediğiniz devirlere düşer mi, düşerse torku ne olur malesef tam bir uzman sorusu .
Valla bende anlamıyorum ama olmuyor, yaklaşık 2 senedir her gün 10-11 saat motor bu şekilde çalışıyor hiç problem yaşamadık.

Servo belirttiğiniz gibi daha devirli çalışması için tasarlanmış bir ürün, o yüzden onu da redüktör ile küçültüp mü kullanmalıyım acaba?

Teşekkürler
Servo Motor minimum hızı motor üreticisine bağlıdır, ancak 0.1 RPM hız söylenebilir, bu linke bakabilirsiniz.

https://www.indmallautomation.com/faq/what-is-the-minimum-speed-of-a-servo/

Genellikle motor seçimi şöyle yapılmalıdır.
1 Önce talebinizin / sistemininizin en yüksek hızı,
2. Gereken Tork miktarı

Bu bilgilerden sonra motor ve redüktör seçimi yapılır.
Büyük motor seçilmez, ısı ve bunun yaratacağı servis problemleri gözönüne alınır.

Sizin için 1/100 planet redüktör ugun olabilirç
Eğer söylediğiniz motoru kullanmak zorunda değilseniz, stepper motor işinizi görebilir, redüktör ile birlikte istediğiniz düşük hızlarda çalışabilir.

Servo Motor minimum hızı motor üreticisine bağlıdır, ancak 0.1 RPM hız söylenebilir, bu linke bakabilirsiniz.

https://www.indmallautomation.com/faq/what-is-the-minimum-speed-of-a-servo/

Genellikle motor seçimi şöyle yapılmalıdır.
1 Önce talebinizin / sistemininizin en yüksek hızı,
2. Gereken Tork miktarı

Bu bilgilerden sonra motor ve redüktör seçimi yapılır.
Büyük motor seçilmez, ısı ve bunun yaratacağı servis problemleri gözönüne alınır.

Sizin için 1/100 planet redüktör ugun olabilirç
Eğer söylediğiniz motoru kullanmak zorunda değilseniz, stepper motor işinizi görebilir, redüktör ile birlikte istediğiniz düşük hızlarda çalışabilir.
step motor ile daha düşük devirlerde çalışmak problem olmaz değil mi? Önerebileceğiniz bir marka var mı acaba? ve yaklaşık kaç kw lıik bir motor seçmeliyim acaba?

Önce ihtiyaç olan torku belirlerseniz gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Tork için, fikir verebilmesi bakımından, fotoğraf, hareket ettireceği sistemin ağırlığı ve/veya gerginliği vs..
Elinizde ne kadar bilgi varsa...

Forum istatistikleri

Konular
131,452
Kullanıcılar
455,360
Son üye
cagdas59

Çevrimiçi üyeler

Geri