220V devreler

Semihzz123

Üye
Katılım
2 Ocak 2023
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
17
220v olan devreler hangileri
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Belki vardır ama düz mantık 220 volt devre olmaz. Genelde AC220 volt 5, 12, 18, 24 gibi voltlara düşürülerek devreler beslenir. Eğer bu AC gerilimse zaten devre girişinde DC'ye çevirilerek devreye verilir. En azından benim ilgi ve bilgi alanım o şekilde.;)
 
220v olan devreler hangileri
devre devredir güzel insan, voltajda beslemedir. kavram karmaşasına girme hiç. en basit örnek bep telefonunun bataryası 3,7 volt ve dc. bu demektir ki senin telefonun cihazın 3,7 volt ile besleniyor (çalışıyor). şimdi bataryana gelelim. onunda şarj olması için yani karnının doyması için 5 volt gerekiyor. ve dc. şimdi bize lazım olan 5 volt nereden gelecek? standart bir adaptörden, peki bu adaptör ne ile çalışacak? standart Şebeke elektriğinden yani 220 volt ile beslenecek. peki bataryaya 220 volt verebilir miyiz? hem de ac. cevap kocaman bir hayır. aradaki AC DC olayı ve voltaj farkını düzenlemek lazım. bunun için bir adaptör/ cihaz / devre lazım. yani 220 volt AC yi doğrultacak dc yapacak, sonra düşürecek ve filtre edecek 5 volt kullanılabilir hale getirecek, sonra bataryayı besleyecek ve biz telefonu kullanacağız. buraya kadar anladıysan. şimdi sen bana söyle 220 volt devre hangisi?
yani senin voltaj dediğin amca. ister ac ister dc olsun ister 380/400 volt, ister 110/240 volt olsun. 1,5/3/....12/24/ vs dc olsun besleme çalıştırmaya yarar. konuşma dilimizde "220 volt devresi" deriz böyle bir kavram yoktur. "220 volt besleme devresi" vardır. 12 volt devresi yoktur- 12 volt besleme devresi vardır.
 
Baba sana ne oldu , şirin baba gibi olmuşsun . Biz seni böyle bilmedik :)
her halde gözlüğümün kenarında çukuru görünmeye başladı. ayağımda zaten sektiriyor. ne bileyim belki de ayarlarım bozuldu. belki de büyümüşümdür. keşke bir kaydet tuşum olsa da bu ayarları koruyabilsem. artık kızamıyorum. aslında kızıyorum da, yazık günah bu sabilere. zaten hayatı yanlış öğreniyorlar bir de elektriği filan yanlış öğrenmesinler. ben burada dilimizin kullanma olayını anlattım. hala konuşma dili ile kitap dilinin aynı olduğunu zannedenler var. bir de akademik dil olayı var. 3 ayrı ve kelimelerin bire bir aynı olduğu yazı paylaşabilirim. birini konuşma dilin okursun hiç bir şeyler anlarsın. kitap dilinde okursun ehh işte dersin imla hatalarına bakarsın. akademik dilde okursan hiç bir şey anlamazsın. çünkü anlamak için o dili bilmek lazımdır. şimdi bir ingilizce tezi Türkçe'ye çeviriyorum ve beynim sulandı. benim o tezi anlamam için o akademik bilgiye sahip olmam lazım. hani liseyi yüksek ihtisas yapıp 8 senede bitirmeseydim, kendimi resmen bir trene bakan gibi hissedecektim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,391
Mesajlar
917,201
Kullanıcılar
450,277
Son üye
Hzomero

Yeni konular

Geri
Üst